Recensie: De maagd van Augusta – Emma Anna

Recensie: De maagd van Augusta – Emma Anna

Londen, negentiende eeuw. De achttienjarige Charlotte woont al zolang ze zich kan heugen in het bordeel van Madam Augusta, samen met een groep jonge vrouwen die als maagd worden verkocht aan hoge heren.

Maar Charlotte, veel te lang en veel te gewoontjes, valt niet in de smaak, en het geduld van Madam Augusta begint langzaam op te raken. Charlotte zelf kijkt er überhaupt niet naar uit om mee een hoge Heer te slapen, waarna ze een aantal jaar lang haar levensschuld zal moeten afbetalen door voor haar madam te blijven werken.

Maar op een avond, wanneer het bordeel weer eens hoog bezoek krijgt, keer het tij.

“‘Mijns inziens ben je een alleraardigst meisje.’”

Emma Anna, De maagd van Augusta

Personages (Characters) De maagd van Augusta vertelt het verhaal van Charlotte. Liefde heeft Charlotte nooit gekend, want ze is bij Madam Augusta opgegroeid. Hierbij is altijd de bedoeling geweest dat ze zou worden verkocht. Maar dat moment heeft nog steeds niet plaatsgevonden wat Madam Augusta onrustig maakt. Vooral omdat Charlotte haar alleen maar geld kost. Daarnaast ziet Charlotte het ook niet zitten om een ander ‘klusje’ te doen om haar onkosten te compenseren. Maar dan komt het moment dat er een hoge Heer is die haar toch wil hebben en hij blijkt heel anders te zijn dan de andere hoge Heren.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in De maagd van Augusta is zeer afhankelijk van de emoties van de personages, waaronder Charlotte. Echter, omdat het een novelle is zijn de emoties van de personages niet zo heel diep uitgewerkt en dat kan dan ook niet worden verwacht. Maar desondanks kan de sfeer variëren van droevigheid, naar vriendelijkheid en alles daartussenin.

Schrijfstijl (Writing) – Emma Anna heeft ondanks de beperkte aantal pagina’s toch weer haar betoverende schrijfstijl losgelaten op De maagd van Augusta. Ze benoemt ook heel verstandig dat het een novelle is en dat je niet veel diepgang moet verwachten. Desondanks weet Emma Anna het toch voor elkaar te krijgen dat je van de personages gaat houden. Ook is De maagd van Augusta vanuit de derde persoon geschreven.

Plot (Plot) De maagd van Augusta begint met dat je Charlotte beter leert kennen. Hierbij wordt duidelijk welke praktijken in het bordeel van Madam Augusta zich afspelen en wat Charlotte te wachten staat. Gaandeweg wordt duidelijk dat er op een gegeven moment een hoge Heer langskomt, die wel interesse in haar heeft. Waarna ook duidelijk wordt wat zijn ideeën met betrekking tot haar zijn en dat dit niet helemaal zoals ‘gewoonlijk’ is.

Intrige (Intrigue) De maagd van Augusta is absoluut wederom een intrigerend verhaal geschreven door Emma Anna. Ondanks de beperkte aantal pagina’s, ga je toch van de personages houden. Ook blijf je maar doorlezen om te weten te komen wat er nog meer staat te gebeuren en of datgene gaat gebeuren wat je denkt dat de volgende stap is.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De maagd van Augusta is voor een verhaal uit de negentiende eeuw erg logisch. De gebeurtenissen maken duidelijk dat niet iedereen gelukkig hetzelfde is. Daarnaast zijn sommige gebeurtenissen voorspelbaar, maar dat kan ook niet anders bij zo’n korte novelle en daarbij vond ik dit ook helemaal niet hinderlijk.

Amusement (Enjoyment) De maagd van Augusta is een heerlijke novelle geschreven met de welbekende schrijfstijl van Emma Anna. Hierdoor ga je wederom weer van de personages houden. Daarnaast leest De maagd van Augusta lekker vlot weg en je wilt ook continu weten wat er staat te gebeuren, waardoor De maagd van Augusta een intrigerend verhaal is. Ik vind het prachtig om te lezen dat er toch soms nog prachtige mensen zijn op momenten dat je het niet verwacht.


Titel: De maagd van Augusta

Auteur: Emma Anna

Genre: New Adult

Uitgeverij: EmmaBooks

Bladzijdes: 160

Bindwijze: Paperback

ISBN:

Beoordeling: 5/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: De maagd van Augusta – Emma Anna

Geef een reactie