Recensie: De laatste zes (The Final Six #1) – Alexandra Monir

Recensie: De laatste zes (The Final Six #1) – Alexandra Monir

De wereld wordt geteisterd door natuurrampen, waardoor de wereldbevolking in gevaar is. Om de mensheid te kunnen redden, worden vierentwintig tieners uitgekozen voor de missie naar Europa – de maan van Jupiter. De tieners krijgen vier maanden lang training, waarna er uiteindelijk zes tieners zullen overblijven voor de daadwerkelijke missie. In deze missie moeten de tieners een nieuwe kolonie op Europa stichten en Europa bewoonbaar maken.

Leo is één van de vierentwintig tieners. Hij komt uit Rome en hij is zijn hele familie verloren aan de overstroming. Omdat hij niemand meer heeft, wil hij de laatste zes halen. Naomi komt uit Los Angeles en is ook één van de vierentwintig. Maar daarentegen staat Naomi niet te popelen om bij de laatste zes te horen, aangezien haar jongere broertje ontzettend ziek is.

Eenmaal aangekomen op de trainingslocatie raken Leo en Naomi bevriend. Ook is Naomi van het eerste moment wantrouwend over de missie. Ze denkt dat er veel relevante informatie achterwege wordt gelaten, dat hun lezen op Europa op het spel kan zetten. Om deze hypothese te kunnen onderbouwen, gaat Naomi opzoek naar bewijzen. Leo daarentegen wil niets anders dan bij de laatste zes horen, terwijl Naomi hem probeert te overtuigen dat er iets belangrijks achter wordt gehouden. Gaat het Naomi lukken om de bewijzen te vinden?

‘Het lijkt hier wel een soort Zweinstein voor astronauten, maar in plaats van ons toverkunstjes te leren, oefenen we hier wat we moeten doen wanneer we van de planeet af gegooid worden.’

Alexandra Monir, De laatste zes

De laatste zes wordt verteld vanuit de perspectieven van, de hoofdpersonages, Leo en Naomi. Beide hoofdpersonen hebben verschillende karakters en hebben andere gedachten over de missie naar Europa. Door het bijzondere verhaal vanuit de verschillende hoeken te interpreteren, krijg je meer informatie over de route om één van de laatste zes te kunnen worden.

Leo, één van de hoofdpersonages, heeft zijn hele familie verloren aan de natuurrampen. Omdat hij niemand meer heeft wanneer hij naar huis zou moeten, wil hij niets anders dan bij de laatste zes te komen. Naomi, ook één van de hoofdpersonages, wil daarentegen niets liever dan naar huis terugkeren om op haar zieke broertje te passen. De verschillende karakters, vaardigheden en denkwijzen van Leo en Naomi maakt deze vriendschap bijzonder.

Alexandra Monir heeft een fijne, vlotte en makkelijke schrijfstijl. Door deze schrijfstijl en het interessante verhaal, vlieg je door het boek heen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van de juiste vaktermen – zoals nuclei.

Daarnaast moeten de tieners van de laatste zes diverse vaardigheden bezitten, die in verband staan met de wetenschap, technologie en computertechnologie. De vaardigheden zijn belangrijk om te overleven op Europa.

Verder richting het einde van De laatste zes komt er een onverwachte wending. Ook bevat De laatste zes een open einde, met een enorme cliffhanger.

De laatste zes is een intrigerend, spannend en vermakelijk verhaal. Het werpt een blik over de mogelijke toekomst van de aarde, en een mogelijke oplossing om de mensheid te redden!

Imagine bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De laatste zes

Auteur: Alexandra Monir

Genre: Young Adult, Sci-Fi

Uitgeverij: Imagine

Bladzijdes: 384

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463334648

Beoordeling: 5/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: De laatste zes (The Final Six #1) – Alexandra Monir

Geef een reactie