Recensie: De kroon en de nacht (Royal Horses #3) – Jana Hoch

Recensie: De kroon en de nacht (Royal Horses #3) – Jana Hoch

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Toen Grace ontdekte dat staljongen Edward eigenlijk prins Tristan is, stond ze voor een keuze. En hoewel ze met heel haar hart voor Edward kiest, heeft ze nooit prinses willen zijn. Nu zijn er altijd camera’s op haar gericht en wordt elke stap die ze naast Edward zet, nauwlettend in de gaten gehouden. Grace realiseert zich al snel dat het luxe leven van het koningshuis zowel haar relatie met Edward als haar eigen persoonlijkheid beïnvloedt.

Terwijl Edward door omstandigheden zijn rol als prins steeds serieuzer moet nemen, weet Grace het even niet meer zo zeker. Ze vindt troost bij de paarden, die haar lijken te begrijpen. Maar wat moet ze doen nu ze zo twijfelt? Is ze echt bereid om haar eigen dromen op te geven voor deze fantastische, maar allesoverheersende liefde?

“‘Als we een wedstrijdje houden met de wind, staat de tijd stil. Op zulke momenten weet ik weer wie ik ben.’”

Jana Hoch, De kroon en de nacht

Personages (Characters) De kroon en de nacht vertelt het verhaal van Grace. Grace komt door de relatie met Edward in een heel ander soort leven terecht. Alhoewel ze liever niet in de spotlights wil staan, gebeurt dat toch. Maar daarvoor krijgt ze dan ook diverse lessen om te leren hoe ze zich als lid van de koninklijke familie te moeten gedragen in het openbaar. Algauw merkt ze dat ze niet echt zichzelf meer kan en mag zijn. Ook blijkt er tegelijkertijd in Edwards familie van alles aan de hand te zijn, waardoor er meer van Edward wordt gevraagd. Hierdoor verloopt de relatie tussen Grace en Edward niet helemaal zoals ze hadden verwacht. Om toch te relaxen zoekt Grace steun bij de paarden, want die lijken haar wel te begrijpen. Daarbij probeert Grace erachter te komen wat ze nu echt wil.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in De kroon en de nacht is vrolijk, liefdevol, maar soms ook stressvol en verdrietig. De emoties van voornamelijk Grace, maar ook die van Edward, zorgen voor deze verschillende sferen. Daarbij hebben diverse gebeurtenissen als gevolg van diverse emoties/gedragingen invloed op de sfeer in De kroon en de nacht.

Schrijfstijl (Writing) – Jana Hoch heeft De kroon en de nacht geschreven met haar fijne en vlotte schrijfstijl. De emoties van voornamelijk Grace, maar ook die van Edward, worden op een prachtige manier beschreven, waardoor je echt nog veel meer van deze personages gaat houden. Daarnaast weet Jana Hoch ook goed te verwoorden hoe het voor een vrijwel normaal meisje moet zijn om opeens onderdeel uit te maken van een koninklijke familie met alle positieve en negatieve kanten.

Plot (Plot) De kroon en de nacht begint met de relatie tussen Grace en Edward. Algauw wordt duidelijk dat Grace op dat moment zich binnen de familie van Edward bevindt en dat ze bezig is om te leren hoe ze zich zal moeten gedragen in het openbaar, dus met alle normen en waarden van de koninklijke familie. Gaandeweg wordt duidelijk dat Grace niet zichzelf kan zijn en ook dat er wat mindere gebeurtenissen plaatsvinden in Edwards familie. Dit heeft dan ook invloed op hun relatie en het is maar de vraag of het hen gaat lukken om de relatie in stand te houden.

Intrige (Intrigue) De kroon en de nacht is voor mij absoluut een intrigerend verhaal. De personages Grace en Edward zijn zulke geweldige personages en je gaat steeds meer van ze houden door alles wat ze meemaken. Daarnaast was ik natuurlijk ook heel erg benieuwd of de relatie tussen Grace en Edward stand zou blijven houden, want beiden hebben natuurlijk een andere achtergrond en vinden andere dingen natuurlijk belangrijker. Maar ook spelen de emoties een hele grote rol, ook met betrekking tot de paarden en hoe dit door Jana Hoch is verwerkt zorgt er ook voor dat De kroon en de nacht intrigeert.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De kroon en de nacht passen prima bij dit verhaal. Natuurlijk weet je niet of de gebeurtenissen rondom de koninklijke familie heel realistisch kunnen zijn, maar ze komen in ieder geval wel super realistisch over. Daarnaast lopen de gebeurtenissen ook heel natuurlijk over, mede doordat zowel Grace als Edward realistisch emoties vertonen.

Amusement (Enjoyment) De kroon en de nacht is een romantisch en absoluut een intrigerend verhaal. Jana Hoch heeft ook ditmaal de emoties van Grace en Edward weer prachtig weten te verwerken in De kroon en de nacht, waardoor het ook weer een realistisch verhaal is geworden. Daarnaast staat Grace ditmaal voor een keuze, gaat ze kiezen voor zichzelf of wil ze toch alles op alles zetten om haar relatie met Edward te redden. Uiteindelijk heeft Jana Hoch er toch weer een prachtig verhaal van weten te maken, waarbij ze het leven van een bijna normaal meisje weet te combineren met een koninklijke familie en ook dat paarden een belangrijke rol weten te spelen in deze geweldige serie.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De kroon en de nacht

Auteur: Jana Hoch

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 361

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000379309

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: De kroon en de nacht (Royal Horses #3) – Jana Hoch

Geef een reactie