Recensie: De kroon en de droom (Royal Horses #2) – Jana Hoch

Recensie: De kroon en de droom (Royal Horses #2) – Jana Hoch

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Het leven van Grace staat van de ene op de andere dag op zijn kop. En daar is maar één iemand schuldig aan. Edward. Of liever gezegd: prins Tristan. Grace voelt zich verraden door zijn leugens. Ze begrijpt niet waarom hij haar niet verteld heeft wie hij werkelijk is.

Ineens staat elke dag volledig in het teken van schandalen en flitsende camera’s. Wanneer Edward voorstelt om samen de paparazzi te ontvluchten, kan Grace dan ook geen nee zeggen. Vooral omdat haar hart nog steeds sneller gaat kloppen als ze hem met de paarden aan het werk ziet. Of als hij haar op die ene manier aankijkt… Maar weet Grace eigenlijk wel wat haar te wachten staat?

“Als we een wedstrijdje houden met de wind, staat de tijd stil. Op zulke momenten weet ik weer wie ik ben.”

Jana Hoch, De kroon en de droom

Personages (Characters) De kroon en de droom vertelt het verhaal van Grace. De leugens van Edward, oftewel prins Tristan, hebben het leven van Grace op zijn kop gezet. Wanneer Grace plotseling in de schijnwerpers komt te staan, neemt ze toch het aanbod van Edward aan. Gaandeweg durft Grace niet naar haar gevoelens ten opzichte van Edward te luisteren. Maar alles verandert wanneer ze een goed gesprek voeren. Stapsgewijs wordt het Grace dan ook duidelijk wat haar vervolgens te wachten staat en voor welke moeilijke keuzes ze komt te staan.

Sfeer (Atmosphere) – In De kroon en de droom hangt een liefdevolle, stressvolle, verdrietige, maar tevens ook een vrolijke sfeer. De sfeer is daarnaast erg afhankelijk van de emoties en gevoelens van zowel Grace als Edward. Tevens hebben ook de gebeurtenissen veel invloed op de sfeer in De kroon en de droom.

Schrijfstijl (Writing) – Jana Hoch heeft De kroon en de droom met een vlotte en fijne schrijfstijl geschreven. Daarbij worden de gevoelens en emoties van de personages op een prachtige manier beschreven, waardoor de personages daarbij ook diepgang hebben gekregen.

Plot (Plot) De kroon en de droom begint met het moment dat Grace en Edward elkaar na een hele periode weer onverwacht tegenkomen. Vanaf dat moment komt Grace algauw in de schijnwerpers te staan en moet ze keuzes maken. Gedurende het verhaal wordt ook duidelijk dat de keuzes die ze moet maken niet alleen belangrijk zijn voor haar, maar ook voor andere personen.

Intrige (Intrigue) De kroon en de droom is absoluut een intrigerend verhaal. Daarbij wordt je meegezogen met de emoties en gevoelens van zowel Grace als Edward, maar ook met de momenten dat ze echt moeilijke keuzes moeten maken. En daarnaast ben je natuurlijk ook erg benieuwd hoe het uiteindelijk verder gaat tussen Grace en Edward.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De kroon en de droom passen precies bij dit verhaal. Alhoewel de gebeurtenissen rondom de koninklijke familie voor veel mensen totaal niet realistisch is, zullen veel gebeurtenissen (en/of gevoelens) wel herkenbaar kunnen zijn.

Amusement (Enjoyment) De kroon en de droom is een intrigerend en tevens romantisch verhaal. Grace wordt op de proef gesteld en gaat dan toch beetje tegen haar zin in akkoord met het voorstel van Edward. Vanaf het moment moet Grace ook keuzes maken die ook nog eens worden beïnvloed door haar emoties en gevoelens. Daarbij zijn de gevoelens en emoties door Jana Hoch op een prachtige manier beschreven, waardoor ze echt een indruk op je achterlaten. En tevens ben ik door het open einde van De kroon en de droom erg benieuwd naar het vervolg De kroon en de nacht.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De kroon en de droom

Auteur: Jana Hoch

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 365

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000378180

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: De kroon en de droom (Royal Horses #2) – Jana Hoch

Geef een reactie