Recensie: De Kracht van Elena (Kinderen van Orpheus #2) – Petra Doom

Recensie: De Kracht van Elena (Kinderen van Orpheus #2) – Petra Doom

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Het ondenkbare is gebeurd. Een lid van Elena’s strijdgroep is in bezit genomen door een Sirene. Ze heeft gefaald als leider. Maar hoe kan ze zichzelf opnieuw bewijzen als ze niet meer mag deelnemen aan de jacht op onderwereldwezens?

Ariane heeft haar Lied van Kracht gevonden, maar worstelt met de consequenties. Zonder haar zou Lorcans Lied nooit zulke fatale gevolgen hebben gehad. Kan haar gave het tij ook ten goed keren?

“‘Niet te snel. Je probeert jezelf in te halen, maar dat heeft geen zin. Langzaam aan.’”

Petra Doom, De Kracht van Elena

Personages (Characters) De Kracht van Elena vertelt het verhaal van zowel Elena als Ariane. Elena is getriggerd om haar lid/vriend terug te vinden en te bevrijden van de Sirene. Daar heeft ze dan ook veel voor over, soms misschien wel iets te veel. Tegelijkertijd probeert Ariane ook te helpen, maar ze heeft haar eigen kracht nog niet helemaal onder controle. Door te oefenen probeert ze nuttig te kunnen zijn, want ook Ariane heeft nog schuldgevoelens. Elena en Ariane doen er alles aan om de vijanden te verslaan en iedereen weer veilig terug te brengen, inclusief hun vriend, maar daarbij moeten moeilijke keuzes worden gemaakt.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in De Kracht van Elena is voornamelijk spannend en geheimzinnig. De gespannen sfeer komt van het feit dat het lang onduidelijk is of het Elena en Ariane gaat lukken om hun vriend terug te krijgen. Daarbij komen ze namelijk wezens tegen die soms moeilijk te verslaan blijken.

Schrijfstijl (Writing) – Petra Doom heeft De Kracht van Elena met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Daarbij wordt De Kracht van Elena verteld vanuit de perspectieven van zowel Elena als Ariane. Ook leest De Kracht van Elena lekker weg, mede door het vlotte tempo dat Petra Doom continu weet te behouden. Daarnaast weet Petra Doom het begrip muziek op prachtige manieren in het verhaal te verweven.

Plot (Plot) De Kracht van Elena begint meteen met het feit dat Elena er alles aan wil doen om de verloren vriend terug te vinden. Ondertussen probeert Ariane haar kracht onder controle te krijgen. Wanneer er steeds meer duidelijk wordt waar hun vriend zich bevindt, wordt er een strijdplan gemaakt. Waarna uiteindelijk op het einde de strijd tussen de wezens en de muzikale strijdgroep losbarst.

Intrige (Intrigue) De Kracht van Elena is meteen vanaf de eerste bladzijde een intrigerend verhaal. Dit komt natuurlijk omdat je wilt weten hoe De Kracht van Elena gaat eindigen, oftewel of het Elena en Ariane gaat lukken om hun vriend te redden. Maar ook of het Ariane lukt om meer controle te krijgen over haar kracht. En daarnaast wil je weten waar iedereen uiteindelijk in staat is en wat de wezens nu allemaal exact kunnen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De Kracht van Elena zijn voor een fantasie verhaal vrijwel logisch. Daarbij worden de gebeurtenissen ook adequaat beschreven, waardoor de gebeurtenissen ook goed in te beelden zijn voor mij. De volgorde van de gebeurtenissen zijn daarnaast ook vrijwel logisch, mede door de afwisseling tussen voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen.

Amusement (Enjoyment) De Kracht van Elena is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal. Elena en Ariane doen er alles aan om hun vriend terug te vinden die door een Sirene is overgenomen. Tegelijkertijd probeert Ariane haar kracht meer onder controle te krijgen en ook heeft ze heftige schuldgevoelens. Elena daarentegen doet er alles aan om alles weer goed te maken en haar strijdgroep voor te bereiden op de strijd tegen de wezens. Wederom heeft Petra Doom een geweldig intrigerend verhaal weten neer te zetten, met wederom een open einde. Dus ik kan niet anders concluderen dan dat ik erg benieuwd ben naar het vervolg, want dit verhaal is nog niet afgelopen.

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De Kracht van Elena

Auteur: Petra Doom

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 357

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464510942

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: De Kracht van Elena (Kinderen van Orpheus #2) – Petra Doom

Geef een reactie