Recensie: De koningin van verraad (The Bridge Kingdom #2) – Danielle L. Jensen

Recensie: De koningin van verraad (The Bridge Kingdom #2) – Danielle L. Jensen

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangengenomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter.

Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het koninkrijk der bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.

“‘Ik probeer helemaal niet iedereen anders over me te laten denken. Ik weet dat dát toch nooit zal gebeuren.’ ‘Waarom doe je het dan?’ Zijn stem klonk woedend. ‘Wil je soms dood?’ ‘Nee.’ Haar keel werd dichtgeknepen. ‘Ik zoek een manier om met mezelf te kunnen leven.’”

Danielle L. Jensen, De koningin van verraad

Personages (Characters) De koningin van verraad vertelt het verhaal van Lara. Na alles wat haar al is overkomen, blijft Lara strijdbaar. Haar hart ligt namelijk bij koning Aren, maar hij is mogelijk haar grootste tegenstander. Haar verraad doet hem zeer en hij denkt dat zijn mensen haar niet meer willen en kunnen vertrouwen. Desondanks doet Lara er alles aan om Aren te bevrijden en tegelijkertijd haar vader te verslaan. Want hem vertrouwt ze nooit meer, maar hem verslaan blijkt lastiger dan gedacht. Lara moet alles uit de kast halen om te bereiken wat ze wil, maar haar doorzettingsvermogen kan haar ver brengen.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in De koningin van verraad is geheimzinnig en daardoor ook spannend. De geheimzinnigheid komt doordat het onbekend is wat de gevolgen van diverse gebeurtenissen zijn, maar ook dat niet iedereen te vertrouwen is waardoor er veelal om diverse personages een geheimzinnige sfeer hangt. De geheimzinnigheid van gebeurtenissen heeft als gevolg dat er ook veel spanning heerst, want wat gaat er tijdens deze gebeurtenissen gebeuren en wat hebben die dan eventueel als gevolg.

Schrijfstijl (Writing) – Danielle L. Jensen heeft De koningin van verraad met een vlotte en fijne schrijfstijl geschreven. Daarbij wordt De koningin van verraad verteld vanuit de perspectieven van Lara en Aren, waardoor vanuit beide kanten duidelijk wordt hoe ze over alle gebeurtenissen denken en beleven. Daarnaast weet Danielle L. Jensen de personages te beschrijven met emoties en gevoelens, waardoor de personages veel diepgang hebben gekregen.

Plot (Plot) De koningin van verraad begint met Lara die erachter komt dat Aren gevangen is genomen door haar vader en hem als lokaas gebruikt. Algauw weet Lara dat ze er alles aan wil doen om Aren te redden ondanks de grote gevaren. Maar ze wil ook haar vader verslaan op welke manier dan ook. Maar ondertussen blijkt Aren voor haar een grote tegenstander te zijn. Hierdoor moet Lara niet alleen strijden tegen haar vader, maar ze moet ook Aren proberen te overtuigen van haar goede wil. En daarbij zijn er een heleboel personen die haar dus niet meer geloven.

Intrige (Intrigue) De koningin van verraad is eigenlijk meteen vanaf de eerste bladzijde alweer intrigerend. Dit komt doordat De koningin van verraad begint met Lara die meteen de wil heeft om haar vader te verslaan en Aren te willen redden ondanks alles. Gaandeweg blijft De koningin van verrader fascineren, mede door de geheimzinnigheden en spannende gebeurtenissen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De koningin van verraad is passend bij dit fantasie verhaal. Dit komt natuurlijk door alle geheimzinnigheden, maar ook de spannende en gevaarlijke gebeurtenissen. Daarbij worden voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen afgewisseld, waardoor het ook weer realistischer overkomt.

Amusement (Enjoyment) De koningin van verraad is een geheimzinnig, spannend en intrigerend verhaal over Lara, die momenteel leeft als verrader. Haar vader wil haar lokken door koning Aren in gevangenschap te houden. Maar daarbij is Aren waarschijnlijk ook haar tegenstander, want durft hij (en zijn mensen) nog wel Lara te vertrouwen? Desondanks doet Lara er alles aan om Aren te bevrijden en haar vader te verslaan. Daarbij weet Danielle L. Jensen veel diepgang in De koningin van verrader te krijgen, door de emoties en gevoelens van personages op een prettige manier te beschrijven. Daarnaast weet Danielle L. Jensen ook De koningin van verraad te laten eindigen met een enorme cliffhanger, waardoor ik niet kan wachten op het vervolg!


Titel: De koningin van verraad

Auteur: Danielle L. Jensen

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 375

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022595886

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie