Recensie: De Kids of Appetite – David Arnold

Recensie: De Kids of Appetite – David Arnold

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden aan kanker is gestorven. Op het moment dat de nieuwe vriend van zijn moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek. Hij besluit om weg te lopen en neemt zijn vaders urn en zijn eigen verdriet mee.

Op staart komt hij Mad tegen, die hem een slaapplek aanbiedt. Daar ontmoet hij Coco, die vaak vloekt, en Zuz, die helemaal niet praat. De onofficiële leider van de groep, Baz, stelt Vic twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

“Ik prop mijn zakdoek in mijn zak en zoek naar een klok. Als je de tijd niet kunt zien, kun je hem ook niet vergeten, zo blijkt.”

David Arnold, De Kids of Appetite

David Arnold heeft een vlotte, fijne en bovendien unieke schrijfstijl. Daarnaast wordt het verhaal verteld vanuit de perspectieven van Vic en Mad. In eerste instantie is Vic de hoofdpersonage van De Kids of Appetite, maar naarmate het verhaal vordert krijgt Mad een steeds belangrijker rol in het verhaal. Hierdoor wordt duidelijker waarom het verhaal vanuit zowel het perspectief van Vic als van Mad.

Vic is niet een “normale” jongen en daarnaast heeft hij ook nog eens zijn vader verloren aan kanker. Tevens wordt zijn moeder nog eens ten huwelijk gevraagd door haar nieuwe vriend Frank. Op dat moment ontstaat er bij Vic kortsluiting. Hierdoor besluit hij om weg te lopen en neemt zijn vaders urn mee. Onderweg komt hij erachter dat de laatste wensen van zijn ouders en foto’s van zijn ouders in de urn zitten. Bij de rivier ontmoet hij Mad en hij mag bij haar en haar vrienden overnachten. Wanneer Vic twee vragen goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite Vic helpen om de wensenlijst af te werken.

In De Kids of Appetite begint elk hoofdstuk in het heden, waarna het verder in het hoofdstuk naar het verleden springt. Door het verspringen krijg je antwoorden op de vragen, zoals waarom zowel Vic als Mad in het heden tijd proberen te rekken. Daarnaast vond ik het verspringen in de tijd niet hinderlijk, maar gaf het juist een houvast waar het verhaal zich naar toe zou brengen. Tevens zijn alle personages in De Kids of Appetite verschillend, maar dat maakt het verhaal alleen maar sterker! Daarnaast kan De Kids of Appetite met de volgende woorden worden omschreven: liefde, vriendschap, familie, humor en verdriet!


Titel: De Kids of Appetite

Auteur: David Arnold

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 333

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020678932

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: De Kids of Appetite – David Arnold

Geef een reactie