Recensie: De jachtpartij – Lucy Foley

Recensie: De jachtpartij – Lucy Foley

In de Lodge, een huis in de Schotse Hooglanden, vieren negen vrienden oudejaarsavond. Het lijkt de perfecte locatie om tot rust te komen en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de groep vrienden aan niets: een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl de sneeuw buiten valt, wordt de spanning in de Lodge ondraaglijk.

Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de negen vrienden vermist en wordt dood gevonden. Omdat de Lodge erg afgelegen ligt en de sneeuw voorkomt dat iemand weg kan, moet een van de anderen de moordenaar zijn!

En dan komt de pijn. Hevige pijn, die de tranen in mijn ogen doet springen. Maar ik merk dat ik er bijna van geniet. Het voelt goed, alsof ik dit verdiend heb.

Lucy Foley, De jachtpartij

Mede door de korte hoofdstukken en de wisselende perspectieven is De jachtpartij geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. De jachtpartij wordt verteld vanuit de perspectieven van Heather, Doug, Emma, Miranda en Katie. Daarnaast wordt er ook in de tijd gewisseld. Dit betekent dat er fragmenten zijn die het verhaal vertellen vanuit het heden en fragmenten die vertellen wat er zich drie dagen eerder, op 30 december, afspeelden.

Doug en Heather wonen allebei op het terrein van de Lodge, omdat ze samen ervoor zorgen dat de gasten een fijn verblijf hebben in de Schotse Hooglanden. Daarnaast is Doug ook de jachtopziener van het gebied. Emma, Miranda en Katie komen samen met hun vrienden oudejaarsavond vieren in de Lodge. Emma heeft ditmaal de trip naar de Lodge georganiseerd. Maar daarnaast is Emma ook de persoon die als laatste bij deze hechte vriendengroep terecht is gekomen, door haar relatie met Mark. Miranda daarentegen is de gangmaakster en de link tussen alle vrienden. En als laatste hebben we Katie. Katie is juist het buitenbeentje van de vriendengroep en nog steeds vrijgezel.

De jachtpartij is een spannend en mysterieus verhaal, waarin de spanning steeds gedurende het verhaal wordt opgebouwd. De lezer krijgt steeds beetje bij beetje meer informatie over wat er zich precies tussen oudejaarsavond en nieuwjaarsdag heeft afgespeeld. Vanaf de eerste pagina is het De jachtpartij mysterieus, waardoor je maar blijft doorlezen omdat je wilt weten wie er nu precies vermoord is en wie deze moord zou willen plegen. Daarnaast eindigt De jachtpartij verrassend en had ik tot het laatste moment niet door wie de moordenaar kon zijn!


Titel: De jachtpartij

Auteur: Lucy Foley

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 351

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022588376

Beoordeling: 4/5 sterren


3 gedachten over “Recensie: De jachtpartij – Lucy Foley

  1. Super fijn een positieve recensie te lezen! Heb hem steeds weggelegd omdat ik best veel mindere reacties heb gehoord! Ik denk dat ik hem nu maar weer terug op de stapel leg! Bedankt!

Geef een reactie