Recensie: De ijzige verloofde (De spiegelpassante #1) – Christelle Dabos

Recensie: De ijzige verloofde (De spiegelpassante #1) – Christelle Dabos

Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima.

Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politieke spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima.

“Ze had het gezegd. Ze had niet gedacht dat zulke simpele woorden haar zoveel buikpijn konden bezorgen. Het leek alsof haar gebroken rib haar hele lichaam vanbinnen vermorzelde.”

Christelle Dabos, De ijzige verloofde

Christelle Dabos heeft een bijzondere schrijfstijl. Zo wordt er gebruik gemaakt van lange zinnen en worden vooral gedachtes beschreven en weinig dialogen. Dit zorgt ervoor dat het leestempo wordt vertraagd, maar door eventueel beknopter te gaan beschrijven zou het leestempo weer kunnen worden verhoogd. Daarnaast wordt De ijzige verloofde verteld vanuit het perspectief van Ophelia.

Ophelia is een eigenzinnig buitenbeentje met uniek gaven. Maar dan wordt Ophelia totaal onverwachts uitgehuwelijkt aan Thorn. Hij blijkt op de Pool te wonen en Ophelia wordt geacht daarnaartoe te verhuizen. Daarnaast is Ophelia een onhandig, fragiel en op sociaal gebied ongemakkelijk, waardoor er soms bijzondere situaties ontstaan.

Het eerste wat aan De ijzige verloofde opvalt, is dat personages en de wereld worden geïntroduceerd, waardoor De ijzige verloofde eigenlijk meer een inleidend verhaal is van de serie. Daarnaast vinden er ook weinig gebeurtenissen plaats gedurende het verhaal. Ook is opmerkelijk dat Ophelia zich gedurende het hele verhaal zich maar op drie plekken bevindt en dat de dagen van Ophelia eigenlijk allemaal hetzelfde zijn op de desbetreffende plek. Desondanks maak je echt kennis met deze bijzondere wereld waarin Ophelia terecht gaat komen. Ondanks deze negatieve aspecten ben ik wel erg benieuwd geworden naar het vervolg deel De vermisten van Maneschijn, want ik zou wel willen weten hoe Ophelia zich in deze bijzondere wereld gaat redden.


Titel: De ijzige verloofde

Auteur: Christelle Dabos

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Bladzijdes: 523

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789024587223

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De ijzige verloofde (De spiegelpassante #1) – Christelle Dabos

Geef een reactie