Recensie: De IJzeren Prinses (De Helse Creaties #3) – Cassandra Clare

Recensie: De IJzeren Prinses (De Helse Creaties #3) – Cassandra Clare

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will – de twee jongens die het meest van haar houden – er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?


De IJzeren Prinses is het laatste deel van de serie. Na het lezen van de eerste twee delen ben ik van deze serie gaan houden. Ondanks mij weinige interesse in de geschiedenis is het verhaal goed te volgen. Het verhaal speelt zich namelijk af rond de jaren 1870 in Londen.

De IJzeren Prinses zuigt je helemaal in het verhaal, waardoor je het in één ruk wilt uitlezen. In het verhaal worden spanning en actie afgewisseld met liefdevolle scenes. Daarnaast wordt de sfeer fantastisch beschreven. Duister, grimmig, verdrietig, liefdevol en gevaarlijk zijn woorden die perfect bij De IJzeren Prinses passen.

Op de cover van het boek staat De IJzeren Prinses afgebeeld. Vooraf aan het lezen van dit verhaal was mijn verwachting dan ook dat dit deel van de serie vooral over personage Tess zou gaan en zoals voorspeld speelt zij de belangrijke rol in deze wereld.

De IJzeren Prinses geeft veel antwoorden op vragen die zijn ontstaan na het lezen van de eerste twee delen. Langzaamaan beginnen de puzzelstukjes ook op zijn plaats te vallen. Daarnaast begin je steeds meer mee te leven met de personages.

De IJzeren Prinses bevat veel personages. Hoewel de een een grotere rol speelt in het verhaal dan de ander, worden alle personages goed beschreven. Daardoor ben ik echt van de personages gaan houden!

Zelfs het einde heeft nog een verrassende wending. Deze had ik niet zien aankomen, maar deze wending sluit het verhaal wel goed af.

De manier waarop Mortain te stoppen was, was voor mij al gauw duidelijk. Helaas bleef voor mij onduidelijk of dit ook voor Tessa gelde. Ondanks deze kleine minpunt vind ik De IJzeren Prinses geweldig! Helaas is dit boek dan ook het einde van een geweldige serie! Ik ben gaan houden van de schrijfstijl van Cassandra!


Titel: De IJzeren Prinses

Auteur: Cassandra Clare

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 511

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048826957

Beoordeling: 5/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: De IJzeren Prinses (De Helse Creaties #3) – Cassandra Clare

Geef een reactie