Recensie: De Held van Anwyn – Cathinca van Sprundel

Recensie: De Held van Anwyn – Cathinca van Sprundel

Per ongeluk spreekt Pwyll een beledi-ging uit naar Arawn, de koning van de Andere Wereld. Dit heeft als gevolg dat Arawn een vloek over Pwyll en zijn familie heeft uitgesproken Om deze vloek te kunnen verbreken moet Pwyll Arawns gedaante aannemen en afreizen naar het magische hof van Anwyn.

Daar aangekomen moet Pwyll de gevaarlijke en onsterfelijke Hafgan verslaan. De niet-sterfelijke Rhiannon helpt Pwyll graag in het hof van Anwyn, waardoor Pwyll niet zou worden ontdekt. In ruil voor haar hulp, wil Rhiannon dat Pwyll haar uiteindelijk meeneemt naar de mensenwereld. Gaat het Pwyll lukken om al zijn beloften te vervullen en de vloek te laten opheffen?

‘De eerste stap was een overwinning, net als de volgende.’

Cathinca van Sprundel, De Held van Anwyn

Door de fijne en vlotte schrijfstijl van Cathinca van Sprundel, is De Held van Anwyn een heerlijk boek om tussendoor te lezen. Verder wordt het verhaal verteld vanuit de perspectieven van Pwyll en Rhiannon. Doordat beide personages uit een andere wereld komen, wordt het verschil tussen de twee werelden goed duidelijk. Daarentegen krijgen de personages weinig diepgang, mede door de korte verhaallijn. Desondanks krijg je wel een indruk van beide personages, maar ook ontdek je de verschillen tussen beiden.

Het bijzondere aan De Held van Anwyn is, dat het begint met een echte inleiding. In deze inleiding, wat als meerwaarde voor het verhaal kan worden beschouwd, vertelt Cathinca van Sprundel waar het verhaal vandaan komt en dat het ook los te lezen is van De Vrouwe van Myrdin (heb hem zelf ook niet gelezen).

Kort en krachtig. Zo kun je De Held van Anwyn wel omschrijven. Het verhaal zit vol actie, waarbij de ene gebeurtenis nog niet voorbij is of de volgende begint alweer. Mede door de details komt duidelijk de verschillen tussen de werelden naar voren.

De Held van Anwyn is een kort maar krachtig verhaal, over een niet-magische in een magische wereld om zijn schuld te verlossen.

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De held van Anwyn

Auteur: Cathinca van Sprundel

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 122

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585387

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: De Held van Anwyn – Cathinca van Sprundel

Geef een reactie