Recensie: De Hawthorne-broers (Het Hawthorne-mysterie #4) – Jennifer Lynn Barnes

Recensie: De Hawthorne-broers (Het Hawthorne-mysterie #4) – Jennifer Lynn Barnes

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Grayson Hawthorne zou in de voetsporen van zijn schatrijke grootvader treden; het fortuin laten groeien en zijn familie beschermen. Daar bestond geen twijfel over. Inmiddels is de grote Tobias Hawthorne dood en zijn familie onterfd, maar sommige van zijn lessen zijn Grayson bijgebleven. Wanneer zijn halfzussen dreigen te ontdekken wat er met hun vader is gebeurd, doet hij wat hij het beste kan: zorgen dat de zaak wordt opgelost – efficiënt, effectief, genadeloos. En zonder dat gevoelens en emoties hem in de weg staan.

Jameson Hawthorne is een gokker, een sensatiezoeker, een spelletjesspeler. Als zijn mysterieuze vader opduikt en hem om een gunst vraagt, kan Jameson de uitdaging dan ook niet weerstaan. Om te slagen moet hij infiltreren in de meest exclusieve ondergrondse club van Londen, waar aristocraten, politici, en buitengewoon rijke mensen gokken om geld en geheimen. Daar moet hij een onmogelijk spel met een torenhoge inzet winnen. Gelukkig leeft Jameson Hawthorne voor het onmogelijke.

Beiden verwikkeld in hun eigen strijd, moeten Grayson en Jameson – met hulp van hun broers en Avery – besluiten wie ze willen zijn en wat ze bereid zijn op te geven om te winnen.

“Je hoeft niet aan een spel deel te nemen om het te winnen. Daarvoor hoef je eigenlijk alleen maar macht uit te oefenen op de spelers.”

Jennifer Lynn Barnes, De Hawthorne-broers

Personages (Characters) De Hawthorne-broers vertelt het verhaal over de broers Grayson en Jameson Hawthorne. De halfzussen van Grayson dreigen het geheim van de verdwijning van hun vader te ontdekken, waardoor Grayson genoodzaakt is om in te grijpen. Hij wil namelijk niet dat zijn zussen achter de waarheid komen, maar gaandeweg merkt Grayson wel dat hij het moeilijker vindt om te liegen tegen zijn halfzussen. Op hetzelfde moment wordt zijn broer Jameson door zijn mysterieuze vader om een gunst gevraagd. In eerste instantie heeft Jameson er zo zijn twijfels over, maar toch besluit hij de uitdaging aan te gaan. Zijn ervaring in het ontrafelen van raadsels blijken van grote waarde, maar zijn tegenstanders blijken ook sterk te zijn. Dit zorgt soms voor lastige situaties, maar Jameson is een doorzetter en doet er alles aan om te winnen.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in De Hawthorne-broers is geheimzinnig en op diverse momenten ook spannend. De geheimzinnigheid in het verhaal van Grayson komen voornamelijk door zijn halfzussen, maar ook door zijn vader die vele geheimen blijkt te hebben. Gaandeweg komen er nog meer geheimen van zijn vader aan het licht die vervolgens weer nieuwe geheimen blijkt te bevatten. Jameson daarentegen weet niet wat hij exact kan verwachten als hij de uitdaging aangaat, maar weet wel dat het niet makkelijk zal worden om het te volbrengen. Ook hij komt in een wereld vol geheimen terecht, waarbij het soms zelfs spannend blijft of zijn geheimen niet bekend worden.

Schrijfstijl (Writing) – Jennifer Lynn Barnes heeft De Hawthorne-broers met haar fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Anders dan de voorgaande delen in de Het Hawthorne-mysterie wordt De Hawthorne-broers geschreven vanuit de perspectieven van Grayson en Jameson Hawthorne. Door deze verschillende perspectieven word je eigenlijk meegenomen in twee verschillende verhalen. Ondanks de verschillen hebben ze natuurlijk als overeenkomst dat ze beiden raadsels moeten zien op te lossen, maar daarbij hebben ze wel de hulp nodig van hun andere broers en Avery. Mede hierdoor weet Jennifer Lynn Barnes er toch wederom één verhaal van te maken.

Plot (Plot) De Hawthorne-broers begint met Grayson die onderweg is naar één van zijn halfzussen om haar te redden uit de gevangenis. Eenmaal daar aangekomen weten zijn halfzussen niet dat hij hun halfbroer is. Gaandeweg leren Grayson en zijn halfzussen elkaar steeds beter kennen en proberen ze de geheimen van hun vader te ontrafelen, maar Grayson doet er wel alles aan om de waarheid over de verdwijning van hun vader geheim te houden. Jameson daarentegen gaat de uitdaging aan die hij heeft gekregen van zijn mysterieuze vader. Samen met Avery gaat hij op onderzoek uit en algauw komen ze in een wereld die bol staat van geheimen en raadsels. Jameson doet er dan ook alles aan om uiteindelijk te winnen.

Intrige (Intrigue) De Hawthorne-broers is wederom een intrigerend verhaal uit de Het Hawthorne-mysterie serie. Dit komt mede doordat het verhaal vanuit de perspectieven van Grayson en Jameson Hawthorne is geschreven en je hierdoor deze broers nog beter leert kennen. Tegelijkertijd wordt ook duidelijk hoe het met de familie verdergaat nadat Avery bekend heeft gemaakt op welke manier ze met de verkregen geld omgaat. Daarnaast staat De Hawthorne-broers weer vol met onopgeloste raadsels, die voornamelijk door Grayson en Jameson moeten worden opgelost.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De Hawthorne-broers passen bij een fantasie verhaal. Dit komt omdat De Hawthorne-broers zowel voorspelbare als onvoorspelbare gebeurtenissen bevat, waardoor het verhaal dus intrigeert. Maar ook omdat de gebeurtenissen vol met onopgeloste raadsels zit, die vaak wederom uitmonden in nieuwe raadsels.

Amusement (Enjoyment) De Hawthorne-broers is een geheimzinnig, spannend en intrigerend verhaal in de Het Hawthorne-mysterie serie, waarbij ditmaal de aandacht ligt op de broers Grayson en Jameson Hawthorne. Grayson wordt door zijn halfzussen meegetrokken in de wereld van hun vader, waarbij hij probeert de waarheid over de verdwijning van hun vader verborgen te houden voor zijn zussen, maar tegelijkertijd vindt hij het steeds moeilijker om te liegen tegen zijn halfzussen. Jameson daarentegen wordt door zijn vader uitgedaagd om mee te doen aan een spel, maar algauw blijkt dit spel ingewikkelder te zijn dan hij en Avery in eerste instantie dachten. Jennifer Lynn Barnes weet ondanks de twee verschillende verhalen er toch één intrigerend verhaal van te maken, mede doordat alle broers elkaar toch in diverse omstandigheden nodig lijken te hebben, maar ook door alle raadsels die wederom moeten worden opgelost.


Titel: De Hawthorne-broers

Auteur: Jennifer Lynn Barnes

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 474

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463494663

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie