Recensie: De genezer van Zalindov (Genezer #1) – Lynette Noni

Recensie: De genezer van Zalindov (Genezer #1) – Lynette Noni

De zeventienjarige Kiva Meridan, zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levens uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor de Elementproeven: een toernooi van vier opdrachten. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.

Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ De Rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

“‘Bied nooit je excuses aan omdat je van iemand houdt. Ook niet als het pijn doet. Vooral niet als het pijn doet.’”

Lynette Noni, De genezer van Zalindov

CharactersDe genezer van Zalindov vertelt het verhaal van de zeventienjarige Kiva Meridan. Al tien jaar zit Kiva vast in Zalindov, de beruchtste gevangenis van Wenderall. Na het overlijden van haar vader is Kiva de enige genezer van de gevangenis geworden. Ze vecht dan ook voor het leven van al haar medegevangenen. Dus ook voor de koningin van de rebellenbeweging die onlangs in Zalindov is binnengebracht. Tegelijkertijd heeft Kiva als opdracht gekregen om de Rebellenkoningin in leven te houden en besluit zelfs haar eigen leven daarvoor op het spel te zetten. Ondertussen schenkt de nieuwe gevangene Jaren veel aandacht van Kiva en Kiva weet eigenlijk niet wat ze met haar gevoelens voor hem aan moet. Tegelijkertijd heerst er ook een onbekend dodelijk virus, waarvan de oorsprong en ook de verspreiding onbekend zijn. Samen met de jonge Tipp probeert Kiva dan ook antwoorden te vinden op de vragen omtrent het virus.

Atmosphere – De sfeer in De genezer van Zalindov kan worden omschreven als mysterieus en spannend. De mysterie komt voornamelijk voort uit al het onbekende wat de personages te verbergen heeft en ook wat hun uiteindelijke doel is. Tegelijkertijd vinden er ook veel spannende gebeurtenissen plaats in De genezer van Zalindov, waaronder de Elementproeven die niemand overleeft. Daarnaast blijft het ook tot het laatste moment spannend of het Kiva lukt om de oorzaak en een middel tegen het virus te vinden. En natuurlijk of het haar lukt om alle proeven te doorstaan.

Writing – Lynette Noni heeft De genezer van Zalindov op een fijne en vlotte manier geschreven. De personages, Kiva, Jaren en Tipp, hebben echt diepgang, maar tocht blijk je nog niet alles van ze te weten te komen. Hierdoor blijf je onder andere De genezer van Zalindov maar doorlezen. Ook heeft Lynette Noni voor een afwisseling tussen voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen gezorgd.

Plot – In het eerste gedeelte van De genezer van Zalindov leer je vooral Kiva en de omgeving van de gevangenis kennen. Vlak daarna maak je kennis met de andere belangrijke personage, namelijk Jaren, maar ook met de Rebellenkoningin. Tevens vinden er vanaf dat moment ook actievolle gebeurtenissen plaats, waaronder de Elementproeven. Daarnaast krijg je op het einde natuurlijk ook antwoorden op diverse vragen.

Intrigue De genezer van Zalindov is absoluut een intrigerend verhaal! Dit komt ten eerste door de fantastisch leuke personages, waaronder Kiva, Jaren en Tipp. Maar daarnaast is De genezer van Zalindov ook door Lynette Noni op een prachtige manier geschreven. En als laatste is De genezer van Zalindov geen moment saai, aangezien er gedurende het hele verhaal fascinerende gebeurtenissen plaatsvinden.

Logic – De gebeurtenissen uit De genezer van Zalindov zijn voor een fantasy verhaal erg logisch. Tevens zijn de gebeurtenissen allemaal van toegevoegde waarde en ook volgen de gebeurtenissen elkaar op een natuurlijke manier op. Ook vindt er een afwisseling tussen voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen plaats. En daarnaast eindigt De genezer van Zalindov met een enorme climax.

Enjoyment – Al met al is De genezer van Zalindov een geweldig fantasy verhaal. De personages Kiva, Jaren en Tipp zijn echt om van te houden. Ook al blijkt dat sommigen niet helemaal diegene zijn die ze zeggen te zijn. Daarnaast maken de plottwists in De genezer van Zalindov het verhaal absoluut intrigerend. En ook zorgt de onverwachte wending op het einde ervoor dat ik niet kan wachten op het vervolg, want ik wil echt meer antwoorden!!


Titel: De genezer van Zalindov

Auteur: Lynette Noni

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 396

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022593509

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De genezer van Zalindov (Genezer #1) – Lynette Noni

Geef een reactie