Recensie: De geest in de rivier – Carrie Jones & Steven E. Wedel

Recensie: De geest in de rivier – Carrie Jones & Steven E. Wedel

Al haar hele leven lang ziet Amy visioenen. Het gruwelijke daaraan is dat alle visioenen ook daadwerkelijke uitkomen.

De tante van Alan is onverwachts weduwe geworden, waardoor Alan samen met zijn moeder noodgedwongen naar Maine is verhuisd. Zijn nichtje Courtney gelooft nog steeds dat haar vader leeft en dat zijn geest nog steeds bij hen is. Maar Alan weet daarentegen, door zijn achtergrond ervaring met geesten, dat er iets niet helemaal klopt. Courtney heeft namelijk iets opgeroepen uit de rivier, maar dat had beter onder water kunnen blijven.

‘En toch: ik voel dat hij me uitlacht. Ieder bot in mijn lichaam voelt dat. Iedere zenuw trilt mee. De angst neemt bezit van mijn maag en probeert me langzamer te doen gaan. Dat doet angst met iemand!’

Carrie Jones & Steven E. Wedel, De geest in de rivier

Het bijzondere aan De geest in de rivier is dat het is geschreven door twee auteurs: Carrie Jones en Steven E. Wedel. Ondanks dat het door deze twee auteurs is geschreven, merk je daar weinig aan in het verhaal. Dit komt door de goed aansluitende schrijfstijlen, die fijn en vlot zijn.

In De geest in de rivier wordt het verhaal verteld vanuit de perspectieven van de twee hoofdpersonages: Alan en Amy. Alan is een nieuwe jongen in Maine, omdat hij noodgedwongen samen met zijn moeder is verhuisd om bij zijn tante en nichtje Courtney te gaan wonen. Alan is een aardige, maar vooral sportieve jongen met een Navajo-achtergrond. Amy daarentegen is een meisje dat op haar leeftijd al haar moeder heeft verloren. Daarnaast is Amy de beste vriendin van Courtney en heeft ze de bijzondere eigenschap dat ze visioenen ziet.

De geest in de rivier bevat magie, spanning, angst, liefde, vriendschap en geesten. Hoewel je wel een voorgevoel krijgt waar het verhaal naartoe gaat, wordt de spanning toch goed vastgehouden. Daarnaast heeft De geest in de rivier een bloedstollend einde!

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De geest in de rivier

Auteur: Carrie Jones & Steven E. Wedel

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 300

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585431

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De geest in de rivier – Carrie Jones & Steven E. Wedel

Geef een reactie