Recensie: De Erfenis (De Erfenis #1) – Jennifer Lynn Barnes

Recensie: De Erfenis (De Erfenis #1) – Jennifer Lynn Barnes

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus Libby ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin erft van een of andere oude man die ze nog nooit heeft ontmoet… en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrekken in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie – inclusief vier knappe kleinzoons – die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

“‘Deze familie… wij vernietigen alles wat we aanraken.’”

Jennifer Lynn Barnes, De Erfenis

CharactersDe Erfenis vertelt het verhaal van Avery Grambs. De toekomst van Avery is niet al te rooskleurig, maar plotseling ontvangt ze een bericht dat ze een fortuin heeft geërfd van een onbekende man. Avery is totaal verrast en snapt niet waarom zij de gelukkige is. Maar om de erfenis in ontvangst te mogen nemen, moet ze een jaar in het Hawthorne House blijven wonen waar ook de onterfde familie woont. Ondertussen moet ze ook een raadsel oplossen en dat is niet zonder gevaar. Desondanks blijft Avery er redelijk koel onder, maar ze weet ondertussen niet meer wie er nog wel te vertrouwen is. Aangezien iemand echt op haar gemunt heeft.

Atmosphere – De sfeer in De Erfenis is geheimzinnig en spannend. De geheimzinnig ontstaat ten eerste omdat niemand weet waarom Avery de erfenis heeft ontvangen en ten tweede omdat de familie Hawthorne vele geheimen bij zich dragen. Daarnaast ontstaat de spannende sfeer, omdat iemand het op Avery gemunt heeft.

Writing – Jennifer Lynn Barnes heeft De Erfenis op een fijne en vlotte manier geschreven. Daarnaast leest De Erfenis erg vlot weg, mede door de korte hoofdstukken. Tevens word je door de schrijfstijl echt meegenomen door het verhaal, waardoor je samen met Avery de antwoorden probeert te vinden op de vele vragen.

Plot – In het eerste gedeelte van De Erfenis maak je kennis met Avery. Daarna ga je samen met Avery het bijzondere avontuur aan om antwoorden te vinden op de vele geheimen.

Intrigue De Erfenis is absoluut een intrigerend verhaal. Dit komt door alle geheimzinnigheden en de daaropvolgende gebeurtenissen. Ook de onbekende en mysterieuze familie Hawthorne zorgt ervoor dat De Erfenis blijft fascineren.

Logic – De gebeurtenissen in De Erfenis zijn voor het type genre erg logisch. Er gebeurt ontzettend veel in De Erfenis, maar alles volgt elkaar netjes op. En daarnaast zijn de alle gebeurtenissen ook van toegevoegde waarde voor het verhaal.

Enjoyment – Al met al is De Erfenis een heerlijk eerste deel van deze serie. De Erfenis is ook meteen mysterieus en wordt gedurende het verhaal steeds spannender. Daarnaast word je als lezer meegenomen in dit bijzondere avontuur en ontstaan er bij elk antwoord weer nieuwe vragen. Tevens eindigt De Erfenis erg verrassend en ook nog eens erg open. Waardoor ik niet kan wachten op het vervolg!


Titel: De Erfenis

Auteur: Jennifer Lynn Barnes

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 392

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491723

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De Erfenis (De Erfenis #1) – Jennifer Lynn Barnes

Geef een reactie