Recensie: De eigenzinnigheden van Leah Burke (Creekwood #2) – Becky Albertalli

Recensie: De eigenzinnigheden van Leah Burke (Creekwood #2) – Becky Albertalli

Na Simon vs, wilden veel lezers nog maar één ding: een vervolg! Met De eigenzinnigheden van Leah Burke krijgen zij hun zin - met Simons BFF Leah in de hoofdrol. We blijven het zeggen: we kennen niemand die zo goed over verliefdheid kan schrijven als Becky Albertalli. Ook in De eigenzinnigheden van Leah laat ze weer zien dat ze de onbetwiste koningin van de YA-romcom is.
Leah, drummer in een girlband en kampioen van de droge humor, merkt dat haar vriendengroep in hun laatste jaar op de middelbare school uit elkaar begint te vallen. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen om dat tegen te houden, en het feit dat Leah hopeloos verliefd is op Abby, die al een relatie heeft, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Op 23 september komt Becky Albertalli naar het YALFU. Dit was ook de reden voor mij om de afgelopen maand haar boeken te gaan lezen. Na het lezen van het derde boek De eigenzinnigheden van Leah Burke kan ik wel zeggen dat Becky Albertalli een van mijn favoriete contemporary schrijfster is geworden.

Ze kan door haar schrijfstijl, dat vlot, fijn, humorvol en makkelijk leesbaar is, verliefdheid heel mooi beschrijven. Ook beleef je het verhaal vanuit de hoofdpersonage Leah. Je krijgt het gevoel dat je zelf weer op de middelbare school bent belandt.

Recensie De eigenzinnigheden van Leah Burke

Dit boek speelt zich af na Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld en De voordelen van onbeantwoorde liefde. Ik zou het ook aanraden om dit boek ook pas na de andere twee te lezen, aangezien je anders gespoild wordt.

Het boek bevat niet echt een plot, aangezien De eigenzinnigheden van Leah Burke vooral draait om ontwikkelingen van personages en het naar voren brengen van diversiteit. Er gebeuren weinig spectaculaire gebeurtenissen in het boek, waardoor het boek een heerlijk een boek voor tussendoor is. Desondanks kijk ik weer uit naar de volgende boeken van Becky!

Becky Albertalli

De eigenzinnigheden van Leah Burke

Titel: De eigenzinnigheden van Leah Burke

Auteur: Becky Albertalli

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 311

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491235

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: De eigenzinnigheden van Leah Burke (Creekwood #2) – Becky Albertalli

Geef een reactie