Recensie: De donkere kroon (Throne of Glass #2) – Sarah J. Maas

Recensie: De donkere kroon (Throne of Glass #2) – Sarah J. Maas

Celaena heeft er zelf voor gekozen om de koning te gaan dienen. Desondanks is haar trouw aan de koning vrijwel nihil. Wat betekent dat Celaena haar leven niet meer zeker is, wanneer ze één verkeerde beweging maakt.

Daarnaast blijken er nog meer duistere krachten aan het werk te zijn die Celaena’s geliefden in gevaar brengt. Hierdoor met Celaena diverse keuzes maken. Maar wie kan ze nu nog vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

‘Er was nooit een grens geweest tussen hen, alleen zijn eigen stomme angst en trots hadden in weg gezeten. Want vanaf het moment dat hij haar uit die mijn in Endovier had gehaald en zij hem met die ogen had aangekeken, nog steeds fel na een jaar in de hel, was hij hiernaartoe op weg geweest, op weg naar háár.’

Sarah J. Maas, De donkere kroon

Sarah J. Maas heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Hierdoor worden de gedachtes en emoties op gepaste wijze beschreven. Door deze manier van schrijven verlies je jezelf in het verhaal en Sarah J. Maas kan jou zelfs aan het twijfelen brengen over welke personages nu nog te vertrouwen zijn.

Tijdens het lezen van De donkere kroon kom je steeds meer te weten over de personages en vooral over hun achtergronden. Met behulp van deze kennis worden de gemaakte keuzes van de personages begrijpelijker. Daarnaast wordt Celaena een steeds geweldigere personage. Dit komt mede door de keuzes die ze maakt en ook door de emoties die ze laat zien!

De donkere kroon bevat veel onverwachte wendingen en heeft een geweldig einde met een enorme cliffhanger. Door de cliffhanger kan ik niet wachten om Erfgenaam van vuur te lezen. De donkere kroon is spannend, mysterieus, geheimzinnig en bovendien zeer verrassend!


Titel: De donkere kroon

Auteur: Sarah J. Maas

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: de Boekerij

Bladzijdes: 376

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022580288

Beoordeling: 5/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: De donkere kroon (Throne of Glass #2) – Sarah J. Maas

Geef een reactie