Recensie: De Beenderband (De Gifgenoten #2) – Rani De Vadder

Recensie: De Beenderband (De Gifgenoten #2) – Rani De Vadder

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Zaya, de uit de gratie gevallen gifgenoot, en Asper, de beenderbezweerder zonder beenderband, zitten nog steeds opgesloten in het Gifpaleis. Het lijkt een onmogelijke taak om aan de gifgenoten te ontsnappen, die er klaar voor zijn om de beenderbezweerders genadeloos op te jagen. Met moeite klampen beide gevangenen zich vast aan hun laatste sprankje hoop – Vogel. Maar is hun vreemde bondgenootschap wel sterk genoeg om deze beproevingen te doorstaan?

Ondertussen werkt Saran zijn snode plannen verder uit. Na de dood van Cora zit er voor hem niets anders op dan zijn reis in het duister verder te zetten. Om de waarheid over Aurea aan het licht te brengen, deinst Saran nergens meer voor terug.

“‘Ik ben dan misschien wel een monster, maar ik was nooit jóúw monster. Ik ben míjn monster.’”

Rani De Vadder, De Beenderband

Personages (Characters) De Beenderband vertelt het verhaal van Zaya en Asper. Beiden zitten opgesloten in het Gifpaleis, omdat ze het niet eens zijn met de plannen van de leider van de gifgenoten. Ze willen dan ook ontsnappen en terugkeren naar de beenderbezweerders, mede door ook hun eigen redenen. Om daar te komen moeten ze als een team samenwerken en er ontstaat dan ook wel iets meer. Om uiteindelijk hun doel te bereiken moeten ze hun eigen krachten gebruiken en soms moeten ze moeilijke en persoonlijke keuzes maken.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in De Beenderband is geheimzinnig en spannend. De spanning komt doordat het regelmatig onbekend is hoe het Zaya en Asper het voor elkaar gaan krijgen om hun doel te bereiken. Zo is het natuurlijk onbekend wat ze moeten doen om te ontsnappen en wat voor gebeurtenissen er nog op hun pad komen. Tegelijkertijd heerst er natuurlijk ook een geheimzinnige sfeer doordat er veel dingen nog onbekend zijn. Zoals hoe iedereen op een vredige manier kan leven. Wie nu eigenlijk daadwerkelijk de ‘slechterik’ is. En wat diverse personen eigenlijk te verbergen hebben.

Schrijfstijl (Writing) – Rani De Vadder heeft De Beenderband met haar fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Daarbij leren we ook steeds ietwat meer over zowel Zaya als Asper. En ook wordt er meer duidelijk over zowel de gifgenoten als de beenderbezweerders, voornamelijk over hun geschiedenis en het ontstaan van de twee volken. Daarnaast leest De Beenderband door de korte hoofdstukken en de schrijfstijl van Rani De Vadder ontzettend snel weg.

Plot (Plot) De Beenderband gaat verder waar De Gifgave eindigde. Algauw wordt duidelijk dat Zaya en Asper een manier moeten vinden om zich te bevrijden, wat nou niet zo heel makkelijk blijkt te zijn. Vervolgens wordt ook duidelijk wat hun ‘krachten’ zijn en hoe ze die het beste kunnen gebruiken. Ook komt er steeds meer informatie los over de geschiedenis en het ontstaan van de volken.

Intrige (Intrigue) – De gebeurtenissen in De Beenderband zijn ontzettend spannend en daardoor ook intrigerend. Ook de karakters van Zaya en Asper dragen bij aan het feit dat De Beenderband moeilijk is weg te leggen, aangezien zij soms moeilijke keuzes moeten maken en je natuurlijk wel wilt weten welke keuzes en waarom ze die maken.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De Beenderband zijn voor dit verhaal allemaal logisch. Sommige gebeurtenissen zie je opzich wel ietwat aankomen, vooral omdat er al een aanzet wordt gegeven. Maar gelukkig zijn er genoeg onverwachte gebeurtenissen, die vooral afhankelijk zijn van de keuzes van de personages.

Amusement (Enjoyment) De Beenderband is een spannend, avontuurlijk, geheimzinnig en intrigerend verhaal. Vanaf het begin word je door Rani De Vadder weer meegenomen in de wereld van gifgenoten en beenderbezweerders. Zaya en Asper strijden voor hun eigen vrijheid en natuurlijk ook die van anderen. Maar in dat proces komen soms onverwachte waarheden naar boven, die alles anders en duidelijker maken. Het einde van De Beenderband was daarbij erg prachtig en ook bijzonder, want je ziet niet vaak de keuzes die de personages in De Beenderband maken.

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De Beenderband

Auteur: Rani De Vadder

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 423

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464661101

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: De Beenderband (De Gifgenoten #2) – Rani De Vadder

Geef een reactie