Recensie: De aflossing (Beautiful Creatures #4) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Recensie: De aflossing (Beautiful Creatures #4) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Ethan, die nooit had gedacht in Gatlin het meisje van zijn dromen te vinden en niet kon verzinnen dat hij ooit zo graag terug zou willen naar het saaie stadje, moet nu hemel en aarde bewegen om terug te gaan naar de plek die hem zo dierbaar is.

In Gatlin probeert Lena er alles aan te doen om Ethans terugkeer mogelijk te maken, ook zal moet ze hiervoor oude vijanden vertrouwen en het leven van anderen op het spel zetten. Ver van elkaar proberen Ethan en Lena opnieuw samen hun lot te herschrijven.

“We kiezen ervoor om veel dingen niet te zien. Dat betekent nog niet dat ze er niet zijn, zelfs als we zouden willen dat ze er niet waren.”

Kami Garcia & Margaret Stohl, De aflossing

De aflossing is een vlot leesbaar verhaal door de eenvoudige schrijfstijl van Kami Garcia & Margaret Stohl. Waar in de voorgaande delen het verhaal werd verteld vanuit alleen het perspectief van Ethan, wordt ditmaal in De aflossing het verhaal verteld vanuit zowel de perspectieven van Ethan als Lena. Zo wordt het begin en het einde van het verhaal verteld vanuit het perspectief van Ethan en het midden gedeelte van het verhaal vanuit het perspectief van Lena.

In eerdere delen van de Beautiful Creatures serie maakten Lena en Ethan een ontwikkeling door gedurende de gebeurtenissen dat ze hebben meegemaakt, maar dit stokte in De aflossing. Daarnaast maken Ethan en Lena ook nog eens egoïstische keuzes, waarbij ze dus niet keken naar de gevolgen van die keuzes. Tevens draait het in De aflossing ook nog alleen maar om de liefde tussen Ethan en Lena en worden de overige situaties in een ver hoekje geschoven, terwijl die in eerdere delen ook veel meer aandacht kregen.

De aflossing is een rechttoe rechtaan verhaal zonder verrassende wendingen. Hierdoor wordt De aflossing een eentonig en bovenal saai verhaal. Desondanks sluit De aflossing de serie op een afrondende manier af, maar dit laatste deel vond ik kijkend naar de eerdere delen ontzettend tegenvallen.


Titel: De aflossing

Auteur: Kami Garcia & Margaret Stohl

Genre: Young Adult

Uitgeverij: The House of Books

Bladzijdes: 399

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044341249

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De aflossing (Beautiful Creatures #4) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Geef een reactie