Recensie: De Ademdief – Miranda Peters

Recensie: De Ademdief – Miranda Peters

Dood de Ademdieven.
Vernietig de magie.
Verbreek de vloek.

Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanner alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.

Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten. Quinn zet de achtervolging in en Thalia wordt gedwongen met hem samen te werken om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan. Maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

“Verdomme, ze is een Ademdief. Ze is niet schattig. Ze is levensgevaarlijk.”

Miranda Peters, De Ademdief

De Ademdief is door Miranda Peters met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Daarnaast wordt De Ademdief verteld vanuit de perspectieven van Thalia en Quinn.

Thalia is een meisje dat al op jonge leeftijd voor haar zusje moet zorgen, omdat hun ouders door de Jagers zijn vermoord. Ze moet dus al op jonge leeftijd belangrijke beslissingen nemen om zelf niet in de handen van de Jagers te vallen. Hierdoor is Thalia al best volwassen en is haar zusje alles nog wat ze over heeft. Quinn daarentegen is van jongs af aan opgeleid als Jager en weet niet anders dan dat hij Ademdieven moet vermoorden. Ademdieven zijn mensen met een magische gave en Thalia’s familie bestaat/bestond uit Ademdieven.

De Ademdief is een magisch, avontuurlijk, intrigerend en spannend verhaal. Ook bevat De Ademdief verrassende wendingen. Alleen heeft het eerste gedeelte van het verhaal een laag leestempo, maar dit komt mede doordat de personages worden geïntroduceerd. Naarmate het verhaal steeds verder vordert krijgt het verhaal ook steeds meer tempo. Daarnaast heeft De Ademdief een open einde en kan ik niet wachter op het vervolg.

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De Ademdief

Auteur: Miranda Peters

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 268

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9789492585585

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De Ademdief – Miranda Peters

Geef een reactie