Recensie: De Academie – Astrid Boonstoppel

Recensie: De Academie – Astrid Boonstoppel

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld Isabella in het echt te ontmoeten.

Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent.

“Ik was niet langer een gast, ik maakte er nu deel van uit, dacht ik, van dit Huis, van deze familie. En ik hoopte, nee, wénste met alles wat ik in mij had dat ik daar geen spijt van zou krijgen.”

Astrid Boonstoppel, De Academie

Characters De Academie vertelt het verhaal van Em. Em is één van de vijf studenten die is toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. Em is daarom ook super blij dat ze naar de eliteschool mag en ze hoopt net zoals haar voorgangers de absolute top te halen. Om die top te bereiken moet Em haar angsten overwinnen. Ook wordt ze goede vrienden met de andere vier, door alles wat ze met elkaar meemaken. Daarnaast denkt Em dat ze gek wordt door de nachtmerries die ze heeft sinds ze op de Academie woont, maar soms lijkt het geluid wel heel echt…

Atmosphere – In De Academie heerst er vooral een mysterieuze sfeer. Daarnaast heerst er in mindere mate ook spanning, liefde en vriendschap. Maar de sfeer is vooral afhankelijk van de personages en de setting.

Writing – Astrid Boonstoppel heeft De Academie op een fijne, vlotte en mysterieuze wijze geschreven. De personages zijn op zo’n wijze neergezet dat ze mysterieus zijn, maar tevens ook heel vriendelijk. Tevens speelt ook de setting een super belangrijke rol en die setting is dan ook op een uitstekende wijze neergezet.

Plot De Academie wordt verteld vanuit de perspectieven van Em, Isabella en een mysterieuze personage. Vanaf de eerste bladzijdes van De Academie word je meegenomen in het leven van Em, wat begint op de Academie. Al vanaf de eerste dagen op de Academie vinden er vreemde gebeurtenissen plaats.

Intrigue – Pas vanaf het moment dat je de personages beter leert kennen en er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, wordt De Academie intrigerend. En ook vanaf dat moment is het moeilijk om De Academie weg te leggen.

Logic – De gebeurtenissen in De Academie zijn in grote lijnen realistisch en logisch. Ook zijn de gebeurtenissen vaak het gevolg van emoties van de personages of van eerdere plaatsgevonden gebeurtenissen.

Enjoyment – Al met al is De Academie een mysterieus, spannend en interessant verhaal. Ook geeft Astrid Boonstoppel een duidelijke boodschap af met De Academie. Het einde daarentegen was ietwat voorspelbaar, maar desondanks heb ik enorm genoten van De Academie!


Titel: De Academie

Auteur: Astrid Boonstoppel

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 245

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491716

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De Academie – Astrid Boonstoppel

Geef een reactie