Recensie: Day Dreamer (Day Dreamer #1) – Luna van Roosen

Recensie: Day Dreamer (Day Dreamer #1) – Luna van Roosen

Lora kan het niet goed vinden met haar stiefzus. Daarnaast vindt ze het altijd heerlijk om te gaan lopen. Wanneer haar moeder haar afzet aan de rand van het bos, beseft ze niet dat dit misschien de laatste keer is dat ze haar moeder ziet. Samen met haar hond Henry gaat Lora het bos in, maar ondertussen raken ze de weg kwijt. Desondanks valt Lora in het bos in slaap. Wanneer ze eenmaal is wakker geworden, leidt haar hond Henry haar naar een kasteel.

Samen met Henry mag Lora zich opwarmen in het kasteel. Daarnaast wordt er ook een bed klaargemaakt om een nacht door te brengen. Maar al gauw komt Lora erachter dat het kasteel een geheim met zich meebrengt. Gaat het Lora lukken om het geheim bloot te leggen?

‘Ik ben een grote sul in dat soort dingen. Aanwijzingen lijken onder mijn neus onzichtbaar te worden. Ik ontdek dingen pas als ik erover struikel – als ze het letterlijk zeggen, door toeval, of een berg geluk.’

Luna van Roosen, Day Dreamer

Luna van Roosen heeft het voor elkaar gekregen om de spanning in Day Dreamer zo op te bouwen dat je maar blijft doorlezen. Daarnaast laat ze je ook achter met een positief leeg gevoel, omdat je nog steeds niet precies weet wat de personen in het kasteel geheim houden. Hierdoor kun je niet wachten om het tweede deel Night Thinker te lezen. Ook heeft Luna van Roosen een vlotte en fijne schrijfstijl, waardoor er een fijn tempo zich in het verhaal heeft ontwikkeld. Daarnaast begint elk hoofdstuk met een mooie tekening. Al deze tekeningen geven je een idee van hoe de personages eruitzien.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief, van de hoofdpersonage, Lora. Lora is een lief meisje, dat al redelijk snel in de gaten heeft dat er iets niet klopt in het kasteel. Vanaf het eerste moment heeft ze al haar twijfels. Maar soms vertelt haar gevoel iets anders dan wat haar logisch lijkt.

Day Dreamer is een sprookjesachtig verhaal met spanning en vele geheimen. Omdat je steeds kleine stukjes van de puzzel krijgt, blijf je maar doorlezen. En daarnaast kan ik niet wachten om te weten wat er nu precies afspeelt met de bijzondere familie in het kasteel!

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Day Dreamer

Auteur: Luna van Roosen

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 279

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789082986396

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Day Dreamer (Day Dreamer #1) – Luna van Roosen

Geef een reactie