Recensie: Dansen tot de zon komt – Marieke Frankema

Recensie: Dansen tot de zon komt – Marieke Frankema

Het dorpsmeisje Machteld wordt gevraagd om dansles te gaan geven aan de tweeling Albaric en Vallerie Telfour. Er is gehaast geboden bij de lessen, aangezien de uitbraak van de Toverij steeds dichterbij komt.

Albaric en Vallerie merken algauw dat Machteld goed kan dansen, waardoor dienstmeisje Machteld met steeds meer respect wordt behandeld. Daarnaast blijkt Machteld niet een gewoon meisje te zijn, aangezien ze onbewust een aantal harten veroverd, waaronder die van zowel Albaric als Vallerie.

Maar Machteld is niet geïnteresseerd in de jongens en een relatie met een vrouw wordt in deze tijd niet toegestaan. Toch doet Vallerie er alles aan om Machteld bij zich te kunnen houden, maar dit gebeurt niet zonder consequenties.

‘Toverij was niet alleen maar verschrikkelijk, maar veroorzaakte ook mooie dingen.’

Marieke Frankema, Dansen tot de zon komt

Dansen tot de zon komt wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, waardoor je als lezer zowel het beeld krijgt uit het kasteel als uit het dorp. Tevens heeft Marieke Frankema een fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor je door het boek heenvliegt. Ook is de setting uitstekend gekozen, omdat het verhaal zo nog beter uit de verf komt. Daarnaast merk je dat het verhaal passievol is geschreven!

Machteld, de hoofdpersonage, is een meisje uit het nabijgelegen dorpje. Machteld is niet gewend aan de luxe die ze in het kasteel ontvangt. Ondanks haar nette manieren, merk je dat haar denkwijze en haar karakter anders zijn dan de tweeling Albaric en Vallerie. Daarnaast gaat Machteld meer in tegen de heer Telfour. Door de combinatie van allerlei verschillende karakters in het verhaal, krijg je een heel divers boek. Daarnaast ga je door de karakters echt van sommige personage houden.

Hoewel de Toverij levensbepalend kan zijn, voert dit niet de boventoon van het verhaal. De kenmerkende aspecten van Dansen tot de zon komt zijn onbeantwoorde en verboden liefde. De verboden liefde is een pijnpunt in het verhaal, maar helaas is dit pijnpunt nog steeds van toepassing in de huidige maatschappij.

Dansen tot de zon komt is een liefdevol, vreugdevol, verdrietig en hartverscheurend verhaal. Door de prachtige karakters van de personages en de passie- en liefdevolle schrijfstijl is het een verhaal waar je met volle tuigen kunt van genieten en af en toe een traantje moet wegpikken.

Marieke Frankema bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar. De volgende recensie van deze blogtour is vanaf 20 juni te vinden bij Ik hou van horror, fantasy en spannende boeken!


Titel: Dansen tot de zon komt

Auteur: Marieke Frankema

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Nimisa Publishing House

Bladzijdes: 390

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492337443

Beoordeling: 4/5 sterren

3 gedachten over “Recensie: Dansen tot de zon komt – Marieke Frankema

Geef een reactie