Recensie: Crazy Rich Asians (Crazy Rich Asians #1) – Kevin Kwan

Recensie: Crazy Rich Asians (Crazy Rich Asians #1) – Kevin Kwan

Rachel wordt door haar vriend Nicholas uitgenodigd om een zomer in Singapore door te brengen en zijn familie te leren kennen. Ook weet ze dat dit de eerste stap is naar een huwelijksaanzoek.

Wat ze niet weet, is dat Nicholas een van de allerrijkste en meest gewilde huwelijkskandidaat van Azië is. En dat de societydames absoluut niet van plan zijn de hoofdprijs aan hun neus voorbij te laten gaan…

‘Was Nicky echt voorbereid op alle landmijnen die zouden gaan ontploffen? Hij kon zich volledig onbewust zijn van de wereld waarin hij was geboren.’

Kevin Kwan, Crazy Rich Asians

Kevin Kwan heeft een fijne, vlotte en humorvolle schrijfstijl. Daarnaast worden er typische Singaporese woorden gebruikt, die met een voetnoot worden uitgelegd. Doordat de Singaporese woorden op ongeveer elke pagina stonden, werd het leestempo wel omlaag gehaald, omdat je wel moest lezen wat de woorden betekenden. Daarnaast wordt het verhaal verteld vanuit diverse personages waaronder Rachel, Nicholas en Eleanor, de moeder van Nicholas. Ook werd er af en toe zonder waarschuwing tussen perspectieven gesprongen, terwijl elk hoofdstuk een beschrijving heeft gegeven waarin duidelijk wordt vanuit welk perspectief het wordt verteld.

Nicholas, ook wel Nicky genoemd, is opgegroeid in Singapore, waar hij bijna zijn hele familie woont. Desondanks woont hij al een aantal jaren in Amerika. Rachel daarentegen is geboren in China, maar is door haar moeder meegenomen naar Amerika. Na een relatie van bijna twee jaar nodigt Nicholas Rachel uit om zijn familie te ontmoeten. De personages die Rachel ontmoet in Singapore doen zich anders voor dan dat ze zijn en proberen het leven van Rachel niet makkelijk te maken.

Crazy Rich Asians kan worden omschreven met de woorden: humoristisch, liefdevol, romantiek, verdriet, achterbaksheid en geniepigheid. Daarnaast bevat Crazy Rich Asians een open en verrassend einde, waardoor ik niet kan wachten om het vervolg China Rich Girlfriend te lezen!

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Crazy Rich Asians

Auteur: Kevin Kwan

Genre: Romantiek

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 447

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022587126

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Crazy Rich Asians (Crazy Rich Asians #1) – Kevin Kwan

Geef een reactie