Recensie: Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis

Recensie: Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis

In een kasteelachtig huis past Fara een avondje op de kinderen van de familie Zuiderduin. De oppaskinderen, Marnix en Suzie, zijn braaf en luisteren goed naar Fara, ook wanneer ze aangeeft dat het tijd is om naar bed te gaan.

Ondertussen valt de stroom een paar keer uit, maar Fara weet dat ze dan naar de kelder moet om de schakelaar om te zetten. Ook wordt Suzie een aantal keer huilend wakker en dan heeft ze het over een clown die naast haar bed stond. Door alle aparte gebeurtenissen begint ook Fara dingen te zien en te horen wat haar een slechts voorgevoel geeft. Ook begint Fara zich af te vragen of ze deze oppasklus überhaupt had moeten aannemen.

‘Ik ben bijna bij de laatste zin van de bladzijde, als ik opeens een krakend geluid door de babyfoon hoor. Nee, krakend is niet het goede woord. Schrápend. Alsof iemand zijn keel schraapt. Het is een vreemd, zwaar geluid!’

Daniëlle Bakhuis, Clownsnacht

Wederom heeft Daniëlle Bakhuis met een fijne en vlotte manier een boek geschreven en ditmaal is het Clownsnacht. Clownsnacht beleef je vanuit het perspectief van Fara, de oppasser van de familie Zuiderduin. Hierdoor word je meegenomen in de griezelige avond in het kasteelachtige huis.

Fara is een doodnormaal meisje van 15 jaar. Net zoals haar leeftijdsgenoten past ze regelmatig op, maar dit keer gaat ze voor de eerste keer bij de familie Zuiderduin oppassen. Ze komt in een immens huis terecht, maar de oppaskinderen zijn braaf en luisteren goed naar Fara. Het grote huis maakte indruk op haar, maar pas wanneer Suzie wakker wordt en over clowns begint te praten begint het bij Fara ook te kriebelen.

Clownsnacht is door de setting levensecht in te beelden. Daarnaast is Clownsnacht angstig, spannend en bovendien mysterieus. Hierdoor lees je Clownsnacht in één avond uit! De spanning wordt vanaf de eerste pagina opgebouwd, doordat er gebruik is gemaakt van enge situaties die iedereen zich wel kan inbeelden. Ook bevestigt Clownsnacht dat clowns gewoon echte griezels zijn en jaagt Clownsnacht je de stuipen op het lijf!

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Clownsnacht

Auteur: Daniëlle Bakhuis

Genre: Young Adult, Horror

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 133

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000370375

Beoordeling: 5/5 sterren


3 gedachten over “Recensie: Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis

Geef een reactie