Recensie: China Rich Girlfriend (Crazy Rich Asians #2) – Kevin Kwan

Recensie: China Rich Girlfriend (Crazy Rich Asians #2) – Kevin Kwan

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Rachel heeft alles wat haar hartje begeert: een schitterende diamanten ring, de perfecte bruidsjurk en bovenal: de liefde van haar leven, Nicholas Young, die bereid is zijn erfenis op te geven om met haar te trouwen. Maar Rachels droombruiloft is niet compleet zonder haar biologische vader.

Na een schokkende onthulling belandt Rachel in Sjanghai, waar ze meer pracht en praal ziet dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Zal ze hier, tussen de Ferrari’s, exclusieve clubs, chique veilinghuizen en gigantische villa’s, eindelijk vinden wat ze zoekt?

“Eddie stond voor een dilemma. Hij moest dringend de plannen met mevrouw Bao bespreken, maar hij onderging nog liever zonder verdoving een colonoscopie dan dat hij elf uur zou doorbrengen in de economy class.”

Kevin Kwan, China Rich Girlfriend

Kevin Kwan heeft een fijne, vlotte en bovenal humorvolle schrijfstijl. Helaas worden door de Singaporese woorden, die in de voetnoot worden uitgelegd, het tempo uit het verhaal gehaald. Desondanks verloopt het verhaal wel vlotter dan in Crazy Rich Asians. Tevens wordt ook ditmaal het verhaal verteld vanuit het perspectief van diverse personages, waaronder Rachel en Nicholas. Alleen is het soms verwarrend dat er plotseling in een hoofdstuk van perspectief wordt verwisselt.

Na alle gebeurtenissen heeft Rachel haar leven weer op orde. Samen met Nicholas, ook wel Nicky genoemd, stapt ze in het huwelijksbootje. Alleen heeft ze nog steeds haar vader niet gevonden, totdat er plotseling iets verrassends gebeurt.

China Rich Girlfriend kan met de woorden humoristisch, liefdevol, romantiek, verdriet en familie worden omschreven. Tevens heeft China Rich Girlfriend een onverwachts einde, wat ervoor zorgde dat ik het boek wilde uitlezen. Tevens ben ik erg benieuwd naar Rich People Problems.

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: China Rich Girlfriend

Auteur: Kevin Kwan

Genre: Romantiek

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 429

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022588314

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: China Rich Girlfriend (Crazy Rich Asians #2) – Kevin Kwan

Geef een reactie