Recensie: Chaos (Beautiful Creatures #3) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Recensie: Chaos (Beautiful Creatures #3) – Kami Garcia & Margaret Stohl

De vreemde gebeurtenissen in Gatlin zijn ondertussen voor Ethan en Lena een gewoonte geworden. Maar nu ze weer thuis zijn gekomen, wordt Gatlin geteisterd door zwermen sprinkhanen, enorme hitte en verwoestende stormen.

Daarnaast proberen Ethan en Lena de betekenis van de vloek die over Lena bezit te begrijpen. Wanneer de tijd steeds verder verstrijkt, raakt Gatlin steeds verder in chaotische toestand. Desondanks blijft er maar één vraag over: wie of wat moet geofferd worden om Gatlin te redden?

Ik klapte het boek dicht. ‘Ik begrijp het. Ik ben kansloos. Ik word gek. Deze hele stad is geschift. Het universum is één groot gekkenhuis.’

Kami Garcia & Margaret Stohl, Chaos

Kami Garcia & Margaret Stohl hebben een eenvoudige schrijfstijl en mede door de afwisseling van korte en lange hoofdstukken is het verhaal vlot leesbaar. Daarnaast wordt Chaos verteld vanuit het perspectief van Ethan. In tegenstelling tot veel andere YA-boeken, wordt Chaos dus verteld vanuit een mannelijk perspectief.

Gedurende het verhaal zie je de verandering in ontwikkeling van de hoofdpersonages. De hoofdpersonages gaan zich steeds meer volwassener gedragen, maar toch blijft er een jeugdige speelsheid. Je ziet dat Ethan en Lena volwassener worden door de keuzes die ze moeten maken, waarbij ze steeds meer gaan nadenken over de eventuele gevolgen.

Chaos is een meer afsluitend deel van de serie. Desondanks eindigt het verhaal met een enorme cliffhanger. Hierdoor kan het haast niet misstaan dat er nog een vervolg deel moet komen. Daarnaast is Chaos soms ietwat voorspelbaar, maar Chaos heeft ook verrassende wendingen.

Chaos is een avontuurlijk en spannend verhaal met een enorme cliffhanger!


Titel: Chaos

Auteur: Kami Garcia & Margaret Stohl

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: The House of Books

Bladzijdes: 496

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044341225

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

Eén gedachte over “ Recensie: Chaos (Beautiful Creatures #3) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Geef een reactie