Recensie: Carve the Mark (Carve the Mark #1) – Veronica Roth

Recensie: Carve the Mark (Carve the Mark #1) – Veronica Roth

Akos en zijn oudere broer Eijeh worden onverwachts thuis opgewacht en ontvoerd door soldaten uit het naburige rijk Shotet. De broers hebben blijkbaar een speciaal lot, dat Ryzek de heerser van Shotet erg van pas kan komen.

Ryzek heerst als een tiran over zijn planeet Shotet. Daarbij gebruikt hij zijn jongere zusje Cyra om zijn vijanden op afstand te houden en om mensen te straffen of zelfs te vermoorden.

Cyra heeft namelijk een speciale gave, dat haar veel pijn bezorgd. Maar ze kan deze pijn ook bij een aanraking aan iemand anders geven.

Uiteindelijk komt Akos in de wereld van Cyra terecht, waar hij zijn speciale lot tot uitvoering dient te brengen. Maar lijkt Cyra wel wie ze is en kan Akos ooit weer veilig huiswaarts keren samen met zijn broer?

“Ik vond het niet erg om halfnaakt te zijn. Ik was niet bepaald tenger, met stevige dijen en een platte borst, en dat kon me niets schelen. Dit lichaam had me door een zwaar leven geloodst. Het zag er precies uit zoals het eruit hoorde te zien.”

Veronica Roth, Carve the Mark

De schrijfstijl van Veronica Roth is erg prettig. In het begin worden personages geïntroduceerd en maakt je ook kennis met de bijzondere wereld. Veronica omschrijft dit perfect met details, maar toch laat ze ruimte om als lezer een eigen beeld te creëren. Ook is Carve the Mark geschreven vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonages: Akos en Cyra. Door de afwisseling van de perspectieven, krijg je vanuit meerdere kanten informatie en krijg je ook meer beleving van de andere personages. Ook zijn de personen realistisch, omdat ze niet perfect zijn. Zo hebben Akos en Cyra zowel goede als slechts kanten, hebben ze ook lichamelijk diverse littekens en zien ze er erg doorsnee uit. Tevens deinst Veronica er niet voor terug, om haar eigen weg te gaan en niet alle gebeurtenissen goed te laten verlopen.

Carve the Mark heeft een vrij eenvoudige cover, maar door de gekozen kleuren laat het een geheimzinnige indruk achter. Carve the Mark staat dan ook boordevol geheimen, raadsels en onverwachte wendingen.

Actie en spanning zijn twee woorden die erg van toepassing zijn op het verhaal. Hoewel het slow begint, eindigt het vol met hectiek. Steeds weer komen er onverwachte wendingen, waardoor dit vaak een behoorlijke draai aan het verhaal geeft. Tevens geven de onverwachte wendingen een blik op het gedrag van personages en vaak ook waarom ze zo geworden zijn. Door het open einde, houd je voor vragen over. Waardoor je onmiddellijk het volgende deel The Fates Divide wil lezen.

Carve the Mark is een geweldig fantasie verhaal met veel onverwachte gebeurtenissen. Daarnaast deinst Veronica Roth er niet voor terug om alles anders te laten verlopen dan je verwacht!


Titel: Carve the Mark

Auteur: Veronica Roth

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 416

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000352227

Beoordeling: 5/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Carve the Mark (Carve the Mark #1) – Veronica Roth

Geef een reactie