Recensie: Caraval (Caraval #1) – Stephanie Garber

Recensie: Caraval (Caraval #1) – Stephanie Garber

Om uit de handen van hun vader te blijven, willen de zusjes deelnemen aan het dodelijke spel Caraval. Eenmaal aangekomen op het eiland waar het spel wordt gespeeld, verdwijnt Donatella plotseling. Hierdoor kan Scarlett tijdens het spelen van het spel maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voordat de boosaardige Meester van Caraval haar vindt, en er eventueel doden kunnen gaan vallen.

‘Wat je ook over Caraval hebt gehoord, het is niets in vergelijking met de werkelijkheid. Het is meer dan zomaar een spel of een voorstelling. Het komt dichter bij magie dan alles wat je ooit in deze wereld zult tegenkomen.’

Stephanie Garber, Caraval

Stephanie Garber heeft een vlotte, makkelijke en fijne schrijfstijl. Daarnaast schrijft Stephanie zeer gedetailleerd, waardoor de magische elementen goed naar voren komen. Tevens laat Stephanie de lezer in het ongewisse over wat nu de magie of de werkelijkheid is.

De hoofdpersonages hebben leuke, inlevende en tegenstrijdige karaktereigenschappen. Scarlett is de voorzichtige en de meest terughoudende van de twee, terwijl Donatella juist de onvoorspelbare is.

Daarnaast bevat Caraval naarmate het verhaal vordert veel onverwachte wendingen, waardoor je keer op keer wordt verrast. Ondanks het moeizame begin, krijg het verhaal meer snelheid door de onverwachte wendingen.

Caraval is onverwachts, mysterieus en onvoorspelbaar. Daarnaast doet Caraval denken aan een duister sprookje en Alice in Wonderland.


Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Caraval (Caraval #1) – Stephanie Garber

Geef een reactie