Recensie: Boven water – Arnaldur Indriðason

Recensie: Boven water – Arnaldur Indriðason

De gepensioneerde politieman Konrað wordt gebeld door een ouder echtpaar dat zich zorgen maakt om hun kleindochter. Ze weten dat ze drugs gebruikt en betrokken is geweest bij een smokkelactie, en nu is ze verdwenen. Tegelijkertijd ontvangt Konrað nieuwe informatie over de onopgeloste moord op zijn vader.

Terwijl hij zich in beide zaken verdiept komt hij nog een derde mysterie op het spoor: lang geleden werd het lichaam van een twaalfjarig meisje gevonden in het water van de Tjörn. Het voorval werd afgedaan als een ongeluk maar er lijken wat dingen niet te kloppen. Hoe meer er boven water komt over de verschillende zaken, hoe duidelijker het wordt dat sommige daden gevolgen hebben die tot ver in de tijd te merken zijn.

“Hij waadde terug naar de oever, nogal in de war. Wat hij had gevonden was het lichaam van een meisje dat in de Tjörn was gevallen en verdronken.”

Arnaldur Indriðason, Boven water

Boven water is door Arnaldur Indriðason met een vlotte schrijfstijl geschreven. Soms wisselde het perspectief binnenin een hoofdstuk of werd er opeens in de tijd gesprongen, waardoor het soms wel ietwat verwarrend was. Daarnaast wordt Boven water voornamelijk verteld vanuit het perspectief van gepensioneerde politieman Konrað.

Gepensioneerd politieman Konrað is sinds zijn pensioen meer geïnteresseerd in de moord op zijn vader. Daarnaast wordt zijn hulp gevraagd bij een andere zaak en komt hij een derde mysterie op het spoor. Konrað wordt gekarakteriseerd door zijn doorzettingsvermogen, waardoor hij soms ver gaat om antwoorden te vinden op zijn vragen.

Boven water is een intrigerend verhaal, omdat je wilt weten hoe de drie zaken aflopen. Daarnaast was Boven water soms ietwat voorspelbaar. Ook mis ik erg de spanning in het verhaal en hadden de personages weinig diepgang, waardoor het eigenlijk op één hetzelfde tempo wordt verteld. Ook viel het einde van Boven water tegen (maar kan er niet meer over zeggen zonder te spoilen).

Volt bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Boven water

Auteur: Arnaldur Indriðason

Genre: Thriller

Uitgeverij: Volt

Bladzijdes: 287

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021417585

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Boven water – Arnaldur Indriðason

Geef een reactie