Recensie: Bodyhack – Tanja de Jonge

Recensie: Bodyhack – Tanja de Jonge

Kevins beste vriend Bjorn verdwijnt spoorloos. Daarbij weet Kevin het zeker: Bjorn is in levensgevaar. Samen met Anne en Joris gaat hij op onderzoek uit.

Gehackte videobeelden leiden hen naar een geheimzinnige villa. Daar is Bjorn voor het laatst gezien. Maar wat gebeurd er precies in de villa? Daarnaast ontdekt Kevin al snel dat zijn vrienden en hij niet de enigen zijn die Bjorn graag willen vinden…

“Het was oneerlijk verdeeld in de wereld. Niet iedereen had een wild en avontuurlijk leven. Hoewel… met een beste vriend als Bjorn was het avontuur nooit ver weg.”

Tanja de Jonge, Bodyhack

Personages (Characters) Bodyhack vertelt het verhaal van Kevin. Bjorn, de beste vriend van Kevin, is na een ongeluk volgestopt met robottechnologie. Daarnaast is Bjorn plotseling spoorloos verdwenen. Door diverse aanwijzingen weet Kevin zeker dat Bjorn in levensgevaar verkeert. Samen met Anne en Joris doet Kevin er dan ook alles aan om zijn vriend terug te vinden. Hoewel Kevin niet de dapperste is, zet hij toch alles op alles wanneer er aanwijzingen voor Bjorns verblijfplaats zijn. Ondertussen worden Kevin en zijn vrienden ook achtervolgt en blijkt ook dat niet alles zonder gevaar is. Tegelijkertijd vullen de personages, Kevin, Anne en Joris, elkaar qua karaktereigenschappen goed aan, waardoor het als een team werkt om Bjorn terug te vinden.

Sfeer (Atmosphere) – In Bodyhack hang teen gespannen sfeer. Deze sfeer is ontstaan doordat ten eerste onbekend is wat er nu precies met Bjorn is gebeurd en ten tweede omdat het enerverend blijft of Kevin op tijd zijn beste vriend Bjorn weet terug te vinden.

Schrijfstijl (Writing) – Tanja de Jonge heeft Bodyhack op een fijne, vlotte en eenvoudige manier geschreven. Deze schrijfstijl past dan ook precies bij de doelgroep waarvoor Bodyhack is geschreven. Daarnaast wordt Bodyhack geschreven vanuit het perspectief van Kevin en zijn leeftijd past ook precies bij de doelgroep die Tanja de Jonge voor ogen heeft met Bodyhack.

Plot (Plot)Bodyhack begint met de gebeurtenissen een paar uur voor de verdwijning van Bjorn. Op het moment dat het duidelijk wordt dat Bjorn is verdwenen, ga je samen met Kevin op zoek naar aanwijzingen. Ondertussen worden ook de andere vrienden, Anne en Joris, betrokken bij de zoektocht naar de verblijfplaats van Bjorn.

Intrige (Intrigue) Bodyhack is een intrigerend verhaal, voornamelijk omdat ik erg benieuwd was naar de reden van de verdwijning van Bjorn. Tegelijkertijd wil je natuurlijk weten of Kevin en zijn vrienden op tijd Bjorn gaan vinden. Maar daarnaast is ook het doorzettingsvermogen van Kevin en zijn vrienden om Bjorn te vinden fascinerend.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Bodyhack zijn erg logisch. Alleen miste ik informatie rondom wat er nu precies eerder met Bjorn was gebeurd, waardoor hij nu vol met robottechnologie zit. Maar blijkbaar was Bodyhack een vervolg van Cyberboy, waarin dit eigenlijk wordt verteld. Toch wordt er in Bodyhack precies genoeg verteld over Bjorn zonder dat je eigenlijk informatie mist.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Bodyhack een spannend verhaal. Zo is Kevin opzoek naar zijn spoorloos verdwenen vriend Bjorn en dat is niet zonder gevaar. Daarnaast heeft Tanja de Jonge Bodyhack precies op het niveau van de doelgroep geschreven. Ook is iedere personage, Kevin, Anne en Joris, van toegevoegde waarde aan Bodyhack, mede omdat ze elkaar aanvullen op diverse manieren. Daarnaast is Bodyhack een vervolg op Cyberboy, waarin de achtergrondinformatie van Bjorn wordt verteld. Maar tevens is Bodyhack ook wel los te lezen.

Tanja de Jonge bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Bodyhack

Auteur: Tanja de Jonge

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Leopold

Bladzijdes: 215

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025882136

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Bodyhack – Tanja de Jonge

Geef een reactie