Recensie: Birthday – Meredith Russo

Recensie: Birthday – Meredith Russo

De beste vrienden Eric en Morgan zijn geboren op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plaats. Vanaf dat moment hebben ze hun verjaardag altijd samen gevierd. Maar de vriendschap verandert wanneer ze ouder worden.

Morgan worstelt met haar ware zelf, terwijl Eric een perfect bestaan lijkt te hebben als populaire footballspeler. Desondanks heeft ook Eric zo zijn problemen. Langzaam groeien Eric en Morgan uit elkaar. Maar de enige bij wie je echt jezelf kunt zijn is je best vriend… toch?

‘Ik krimp in elkaar bij haar achteloze gebruik van het woord ‘jongens’, maar probeer dat te verbergen.’

Meredith Russo, Birthday

Meredith Russo heeft een prettige schrijfstijl en mede daardoor worden de heftige momenten in Birthday op een prachtige manier beschreven. Daarnaast wordt Birthday verteld vanuit de perspectieven van de vrienden Eric en Morgan.

Vanaf hun geboorte zijn Eric en Morgan vrienden. Elk jaar vieren ze samen hun verjaardag. Maar Morgan loopt al een geruime tijd rond met een geheim. Alleen kan hij nog niet juiste moment vinden en het opbrengen om het tegen zijn beste vriend Eric te vertellen.

Birthday laat op een realistische manier zien dat het niet makkelijk is om met een groot geheim rond te lopen en dat je daardoor nog steeds niet jezelf kunt zijn. Ook laat het zien dat het jaren duurt voordat men eindelijk de stap durft te zetten om het aan hun dierbaren durven te vertellen. Alleen heeft Birthday in mijn ogen een kleine kanttekening: namelijk dat je in Birthday alleen de verjaardagen van Eric en Morgan beleeft en het op die dag nu alles gebeurt. Terwijl er in mijn optiek veel meer belangrijke momenten door het hele jaar zullen plaatsvinden en deze weinig tot niet dus benoemd worden.

Birthday is een prachtig, aangrijpend en realistisch verhaal waarin kennis wordt gemaakt met het moeilijke leven van een transseksuele personage. Daarnaast bevat Birthday heftige scenes zonder triggerwarnings!


Titel: Birthday

Auteur: Meredith Russo

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 256

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000370450

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Birthday – Meredith Russo

Geef een reactie