Recensie: Beschermende Golven (Het Laatste Drakenei #2) – Claudia Boon

Recensie: Beschermende Golven (Het Laatste Drakenei #2) – Claudia Boon

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

De groep is er in geslaagd om het drakenei te laten uitkomen. Er is weer hoop in Terram, maar de missie om de duisternis tegen te houden is nog niet volbracht. Eilika verblijft al een aantal weken in Windburcht, maar kan nog niet helemaal haar plek vinden. Het was allemaal anders dan ze had gehoopt. Na de vrijheid van het reizen geproefd te hebben voelt Windburcht beklemmend aan. Het voelt eenzaam in het kasteel en de enige die ze heeft is Nemus, de jonge Aardedraak.

Ylva lijkt het te druk te hebben met haar leven in het kasteel en haar liefde voor Everard. Wanneer Eilika een geheim overleg afluistert merkt ze toch dat niet iedereen de beste bedoelingen heeft.
Aster draagt ook haar steentje bij door op zoek te gaan naar een manier om de jonge Aardedraak sneller te laten groeien.
Ondertussen doet Solix er alles aan om Nepheda in leven te houden, zodat Aster meer tijd heeft. Dat blijkt een lastige taak te zijn, zeker wanneer Solix nog steeds worstelt met zijn onzekerheid.
Cieri kreeg de opdracht om het bloed van alle vier de elementen draken te bemachtigen zodat ze hun oude bondgenoten uit het portaal kunnen halen wanneer de duisternis komt. Kiest ze voor wat het beste is voor Terram of toch voor de nachtnoxen?

“‘Aster, ik wil niet dat je me bij je houdt omdat je het gevoel hebt dat je me moet beschermen. Ik moet zelf zien te overleven.’”

Claudia Boon, Beschermende Golven

Personages (Characters) Beschermende Golven vertelt het verhaal van Eilika, Ylva, Aster, Solix en Cieri. In het voorgaande deel Helende Bladeren kwamen de personages uiteindelijk allemaal aan het einde van het verhaal bijeen, maar in Beschermende Golven begint iedereen meteen met hun eigen opdracht. Ondanks dat Beschermende Golven vanuit verschillende perspectieven wordt verteld, krijgt elk hoofdpersonage toch wel ietwat diepgang. Voornamelijk omdat ze allemaal hun eigen opdracht hebben en deze op hun eigen manier ten uitvoer brengen. Daarbij moeten natuurlijk ook moeilijke keuzes worden gemaakt, die niet voor iedereen even makkelijk blijken te zijn.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Beschermende Golven is voornamelijk erg spannend en soms ietwat mysterieus. De geheimzinnigheid komt van het feit dat er nog veel onbekend is van diverse gebieden. De spanning wordt gecreëerd doordat alle personages op avontuur gaan en daarbij ook op diverse momenten gevaarlopen. Ook blijkt niet iedereen de neus dezelfde kant op te hebben staan doordat ze hun eigen weg gaan.

Schrijfstijl (Writing) – Claudia Boon heeft Beschermende Golven met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Daarnaast heeft Claudia het voor elkaar gekregen om ondanks de hoeveelheid verschillende perspectieven er toch één geheel van te maken. Toch vond ik het in het begin van Beschermende Golven lastig om in het verhaal te komen, voornamelijk doordat het al weer even geleden was dat ik Helende Bladeren had gelezen en dus niet helemaal meer wist waar het over ging. Maar gelukkig werd alles gedurende Beschermende Golven steeds duidelijker.

Plot (Plot) – Vanaf de eerste bladzijde in Beschermende Golven wordt duidelijk dat alle personages hun doel hebben, maar ook hun eigen weg daarin bewandelen. Gaandeweg Beschermende Golven wordt steeds duidelijker wat exact hun doel is. Richting het einde van Beschermende Golven wordt ook duidelijk tegen welke problemen de personages aanlopen en hoe ze hiermee omgaan om toch voor hen het beste resultaat te behalen.

Intrige (Intrigue) – In eerste instantie, vooral doordat ik mij niet veel meer van Helende Bladeren kon herinneren, vond ik Beschermende Golven niet erg intrigerend. Maar gaandeweg veranderde dit gelukkig, vooral omdat ik de personages beter leerde kennen en er ook spannende gebeurtenissen plaatsvonden. Dus uiteindelijk wordt Beschermende Golven toch een intrigerend verhaal, die ik uiteindelijk ook moeilijk kon wegleggen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Beschermende Golven zijn door alle spanning passen bij deze fantasie verhaal. Daarnaast zijn er natuurlijk gebeurtenissen waarin veel dingen goed gaan, maar ook een aantal waarin natuurlijk iets gebeurd wat je liever niet wil hebben. Dus de gebeurtenissen zijn voor deze fantasie ook realistisch.

Amusement (Enjoyment) Beschermende Golven is een spannend en geheimzinnig verhaal. Het avontuur rondom de draken gaat verder met Eilika, Ylva, Aster, Solix en Cieri. In eerste instantie moest ik weer even in het verhaal komen, maar gaandeweg Beschermende Golven werd alles weer steeds duidelijker wat er in Helende Bladeren ook alweer was gebeurd. Hoe verder ik ook in Beschermende Golven kwam, hoe intrigerender Beschermende Golven ook werd. Het einde van Beschermende Golven zit vol met verrassende wendingen, waardoor ik erg benieuwd ben naar het vervolg!

Claudia Boon bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Beschermende Golven

Auteur: Claudia Boon

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Owl Book Publishing

Bladzijdes: 518

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789083053899

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Beschermende Golven (Het Laatste Drakenei #2) – Claudia Boon

Geef een reactie