Recensie: Begin Again (Again #1) – Mona Kasten

Recensie: Begin Again (Again #1) – Mona Kasten

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.

Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden.

“‘Regel drie, Kaden,’ zei ik vermanend en ik was er zelfs verbaasd over hoe goed het me lukte Kadens toontje van daarnet te imiteren. Hopelijk merkte hij dan eens hoe belachelijk dat met die regels allemaal was.”

Mona Kasten, Begin Again

Characters Begin Again vertelt het verhaal van Allie Harper. Alle is een jonge vrouw die haar verleden achter zich wil laten en helemaal opnieuw wil starten. Haar zoektocht naar een kamer verloop moeizaam, maar toch vindt ze een kamer bij de bad boy Kaden White. Daar zitten dan wel een paar huisregels aan verbonden. Allie en Kaden hebben beiden zo hun eigen problemen uit het verleden en vinden het moeilijk om daar over te praten, en daarnaast belemmert het hun ook in de omgang met elkaar. En daarbij helpt het natuurlijk niet dat er een aantrekkingskracht tussen beiden is.

Atmosphere Begin Again heeft gedurende het verhaal verschillende sferen die absoluut het verhaal versterken. Zo is één van de sferen mysterie, omdat zowel Allie als Kaden iets in het verleden hebben meegemaakt, dat ze nog steeds met zich meedragen. Een andere sfeer is romantiek, omdat Allie en Kaden zich aan elkaar aangetrokken voelen. En de laatste is irritatie, omdat zowel Kaden als Allie soms gedrag vertonen die bij beiden irritatie opwekken.

Writing – Mona Kasten heeft Begin Again op een vlotte manier geschreven. De personages zijn zo beschreven dat je zowel van de personages gaat houden, als dat je ze soms door irritatie achter het behang kunt plakken. Ook heeft Mona Kasten het voor elkaar gekregen dat ze zowel liefde, geheimzinnigheid, vriendschap, als humor verwerkt heeft in Begin Again.

Plot Begin Again is op een rustige manier opgebouwd. Zo leer je in eerste instantie Allie en Kaden kennen. Waarna je samen met Allie en Kaden ontdekt wat ze beiden in hun verleden hebben meegemaakt.

Intrigue – Door de geheimen uit het verleden van zowel Allie als Kaden is Begin Again een intrigerend verhaal. Daarnaast blijf Begin Again intrigeren, omdat je wilt weten hoe het tussen Allie en Kaden eindigt.

Logic – De gebeurtenissen in Begin Again zijn allemaal redelijk realistisch. Ook zijn de gebeurtenissen allemaal het gevolg van acties, keuzes of emoties van Allie en Kaden. Alhoewel sommige gebeurtenissen elkaar wel heel snel opvolgen. Desondanks is Begin Again erg logisch opgebouwd.

Enjoyment – Al met al heb ik enorm genoten van Begin Again. De personages Allie en Kaden zijn soms onuitstaanbaar, maar tegelijkertijd zijn ze om van te houden. Mede door de schrijfstijl van Mona Kasten leest Begin Again snel weg!


Titel: Begin Again

Auteur: Mona Kasten

Genre: New Adult

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 414

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022590195

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Begin Again (Again #1) – Mona Kasten

Geef een reactie