Recensie: Begeerte & Moordlust (The Vampire Diaries Stefans Dagboeken #3-4) – L.J. Smith

Recensie: Begeerte & Moordlust (The Vampire Diaries Stefans Dagboeken #3-4) – L.J. Smith

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten!

Stefan vlucht na het verraad van zijn broer Damon naar Manhattan. Ook zweert hij om nooit meer een mens te doden. Maar Damon krijgt het toch altijd weer voor elkaar dat Stefan meedoet aan zijn plannen. Maar dan wordt de aandacht getrokken van een oude vijand… die koste wat kost wraak wil nemen.

Een aantal jaar later heeft Stefan in Engeland zijn rust gevonden. Maar dan blijkt er in Londen een seriemoordenaar een bloederig spoor achter te laten. De moordenaar wordt Jack de Ripper genoemd, maar Stefan vermoedt dat zijn naam heel anders luidt: Damon.

‘Ik was het grootste deel van de maaltijd bezig om met een erg dure, zware, zilveren vork erg duur eten over een erg duur bord heen en weer te schuiven, zonder mijn ogen ook maar een moment van Damon af te wenden.’

L.J. Smith, Begeerte & Moordlust

Begeerte & Moordlust wordt verteld vanuit het perspectief van Stefan. Op deze manier wordt Stefan op een andere manier belicht en wordt er verteld wat hij de jaren voordat hij Elena ontmoette heeft beleefd. Daarnaast laat Begeerte & Moordlust zien hoe de band tussen de broers is verandert in loop der jaren.

Daarnaast worden er in Begeerte & Moordlust veel nieuwe personages geïntroduceerd. Alleen deze personages spelen maar een korte hoofdrol in het verhaal, waardoor deze niet echt diep zijn uitgewerkt.

Helaas was Begeert & Moordlust ditmaal niet spannend en vonden er vrij weinig echt verrassende gebeurtenissen plaats, waardoor het ten opzichte van de overige delen uit de serie een vrij saai verhaal was. Daarnaast waren er ook passages in het verhaal waarbij de jaren voorbij vlogen zonder dat je het echt doorhad en dit bracht verwarring met zich mee.


Titel: Begeert & Moordlust

Auteur: L.J. Smith

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 349

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022568446

Beoordeling: 3/5 sterren

3 gedachten over “Recensie: Begeerte & Moordlust (The Vampire Diaries Stefans Dagboeken #3-4) – L.J. Smith

Geef een reactie