Recensie: A touch of ruin (Hades X Persephone #2) – Scarlett St. Clair
Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.
Persephones relatie met Hades is openbaar geworden en iedereen in Nieuw Athene heeft er een mening over. De twee geliefden staan in alle roddelbladen en er komen allemaal geheimen over Hades’ verleden naar boven. Dat zorgt voor twijfels bij Persephone. Geeft Hades wel echt om haar?
De mediastorm dreigt haar ook nog eens te ontmaskeren als de Godin van de Lente. Het wordt alleen maar erger wanneer een vreselijke tragedie Persephones hart breekt en Hades weigert haar te helpen. Wanhopig besluit ze het heft in eigen handen te nemen en deals te sluiten met ernstige gevolgen. Geconfronteerd met een kant van Hades die ze nog nooit heeft gezien, vraagt ze zich af of ze nog steeds Hades’ koningin kan worden – en of ze dat eigenlijk wel wil.
“‘Mannen denken gewoon niet na.’ ‘Dat is echt een vreselijk slecht excuus.’ ‘Het is eigenlijk geen excuus. Gewoon een realiteit. Het enige wat je kunt doen is blijven vechten voor wat je wilt. Als hij jou wil, zal hij moeite doen om jou te begrijpen.’”
Scarlett St. Clair, A touch of ruin
Personages (Characters) – A touch of ruin vertelt het verhaal van Persephone. Haar leven is totaal veranderd sinds ze Hades, de God van de Doden, heeft ontmoet. Tegelijkertijd ontdekt Persephone dat ze ook een god is, maar dit al die tijd door haar moeder is verzwegen. Persephone probeert hierdoor te ontdekken wie ze nu werkelijk is en wat haar eigen krachten exact zijn. Op hetzelfde moment komt haar relatie met Hades onder vuur te liggen, voornamelijk door de geheimen die Hades verborgen houdt voor Persephone. Ook voelt Persephone de druk van de pers die haar privéleven in de spotlights zet. En door alles wat Persephone meemaakt, vindt ze het soms moeilijk om de juiste keuzes te maken vooral om te overzien wat de gevolgen van de gebeurtenissen zouden kunnen zijn.
Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in A touch of ruin is veelal afhankelijk van de emoties van Persephone en gelijktijdig heerst er ook een geheimzinnige sfeer in A touch of ruin. De geheimzinnigheid komt voornamelijk doordat veel geheimen onbesproken blijven en veel informatie achterwege wordt gehouden, voornamelijk aan de kant van de goden. Gelijktijdig wordt veelal de sfeer dus gecreëerd door de emoties van Persephone, die in A touch of ruin veelal neerslachtig en verdrietig is.
Schrijfstijl (Writing) – Scarlett St. Clair heeft A touch of ruin geschreven met een vlotte en fijne schrijfstijl. Ten opzichte van A touch of darkness wordt steeds iets meer duidelijk over de personages Persephone en Hades. In het geval van Persephone word je als lezer echt meegenomen ook in haar ontwikkeling als godin en in de zoektocht naar zichzelf. En bij Hades komen er steeds meer gebeurtenissen uit zijn verleden aan het licht, maar toch blijft hij een geheimzinnige personage.
Plot (Plot) – A touch of ruin begint met dat het leven van Persephone groot wordt uitgemeten in de media door de journalisten die veelal voor de deur liggen. Tegelijkertijd vindt Persephone dat Hades haar niet alles over hemzelf wil vertellen, waardoor er een soort van ruzie ontstaat. En dit wordt erger vanaf het moment dat Persephone erachter komt dat Hades dingen voor haar verborgen houdt en dat hij daar geen goede reden voor heeft. Ook wordt Persephone geconfronteerd met een enorm impactvolle gebeurtenis die haar leven compleet op zijn kop zet. Ondanks alles moet Persephone proberen haar hoofd koel te houden om uiteindelijk de juiste beslissingen te kunnen nemen.
Intrige (Intrigue) – A touch of ruin is een intrigerend verhaal, voornamelijk omdat je wilt weten hoe Persephone omgaat met alles wat in haar leven is gebeurd. Tegelijkertijd wil je net zoals Persephone meer weten over wie Hades nu precies is, wat hij allemaal in het verleden heeft meegemaakt, waardoor hij de persoon is geworden zoals hij nu is.
Logica (Logic) – De gebeurtenissen in A touch of ruin passen bij dit verhaal. Door de worldbuilding wordt ook steeds duidelijker hoe de onderwereld er exact uitziet. Daarbij zijn de gebeurtenissen in A touch of ruin zowel voorspelbaar als onvoorspelbaar, waardoor er een logische en meer ‘realistischer’ afwisseling ontstaat qua gebeurtenissen.
Amusement (Enjoyment) – A touch of ruin is een geheimzinnig en intrigerend verhaal over Persephone, die haar leven totaal heeft zien veranderen vanaf het moment dat ze de God van de Doden heeft ontmoet. Haar relatie met Hades brengt veel met zich mee, ze wordt onder andere belaagd door journalisten en daarnaast verteld Hades haar niet alles waardoor er ruzie ontstaat. Daarbij is Persephone nog steeds aan het onderzoeken wie ze nu precies is, maar ook heeft een tragisch ongeval veel invloed op haar leven. Ze moet haar hoofd rustig zien te houden om de juiste keuzes te kunnen maken. Maar het blijkt dat ze soms niet de gevolgen meer overziet, waardoor andere niet worden geholpen. Uiteindelijk weet Scarlett St. Clair om A touch of ruin te laten eindigen met een impactvolle gebeurtenis, waardoor ik erg benieuwd ben naar het vervolg A touch of malice.
Zomer & Keuning bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.
Titel: A touch of ruin
Auteur: Scarlett St. Clair
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bladzijdes: 438
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789020550665
Beoordeling: 4/5 sterren
Eén gedachte over “ Recensie: A touch of ruin (Hades X Persephone #2) – Scarlett St. Clair”