Recensie: A touch of darkness (Hades x Persephone #1) – Scarlett St. Clair

Recensie: A touch of darkness (Hades x Persephone #1) – Scarlett St. Clair

Persephone is de Godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken meteen wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar Nieuw Athene en hoopt daar een normaal leven te kunnen leiden als een doodgewone journalist.

Maar op een avond in club Nevernight – de populairste club van de stad – ontmoet ze Hades en verliest ze een weddenschap met hem. Zonder het te weten heeft Persephone een deal gesloten met de God van de Doden: ze moet leven creëren in de Onderwereld. Als ze dat niet doet, zal ze voor altijd haar vrijheid verliezen. Persephones geheime identiteit staat op het punt onthuld te worden en ook haar hart staat op het spel.

“‘Ik heb heel erg lang op je gewacht, vele levens lang,’ zei hij, alsof het een eed was die hij zwoer op elke ster aan de hemel, op elke druppel water in de oceaan, op elke ziel in het hele universum.”

Scarlett St. Clair, A touch of darkness

Personages (Characters) A touch of darkness vertelt het verhaal van Persephone, die onverwachts in aanraking komt met de God van de Doden; Hades. Haar hele leven is Persephone weggehouden van de ‘echte’ wereld, om zo niet in contact te komen met de goden. Totaal onverwachts sluit ze een deal met Hades, waardoor ze hem in eerste instantie niet echt mag. Maar gaandeweg verandert dit, ook wanneer andere personen haar in de weg proberen te zitten. Persephone staat voor moeilijke keuzes, niet alleen voor haarzelf maar ook voor diegene die ze lief heeft.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in A touch of darkness is afhankelijk van emoties van Persephone, maar daarnaast hangt er ook een geheimzinnige sfeer. Want wie is Hades nou precies en wat wil hij. Maar ook wat probeert de moeder van Persephone nou te bereiken met door haar van de goden weg te houden. Tevens hangt er ook een donkere en geheimzinnige sfeer rondom Hades, omdat hij weinig echt van zichzelf laat zien.

Schrijfstijl (Writing) – Scarlett St. Clair heeft A touch of darkness met een vlotte en fijne schrijfstijl geschreven. Waardoor de hoofdstukken ook lekker vlot lopen. Maar de personages hebben wel weinig diepgang verkregen, ongeacht dat ze lekker vlot werden neergezet wordt er weinig echt gezegd over wie de personages nou precies zijn; oftewel wat vinden ze leuk, wat zijn hun minpunten, etc.

Plot (Plot) A touch of darkness begint met de kennismaking van Persephone. Hierdoor wordt duidelijk hoe ze op dat moment in het leven staat, wie haar vrienden zijn en dat ze binnenkort stage gaat lopen als journalist. Vervolgens wordt duidelijk dat Persephone onverwachts in contact komt met Hades en dat daar uiteindelijk consequenties aan vastzitten. Gaandeweg leert Persephone Hades beter en op een andere manier kennen, maar ook Persephone ontwikkelt zichzelf. Desondanks blijken er toch een aantal personen haar te willen kleineren, wat Persephone weer doet twijfelen.

Intrige (Intrigue) A touch of darkness is een intrigerend verhaal. Dit komt ten eerste doordat je meer wilt weten over zowel Persephone als Hades. Bij Persephone wil je meer weten over haar verleden en bij Hades meer over wie hij nou precies is. Daarnaast blijft de relatie tussen Persephone en Hades ook fascineren, want dit gaat soms ook alle kanten op.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in A touch of darkness zijn voor dit verhaal passend. Daarbij weet Scarlett St. Clair wel een goede worldbuilding neer te zetten, maar de diepgang bij de personages ontbreekt daarentegen. Desondanks zijn de gebeurtenissen zowel voorspelbaar als onvoorspelbaar, waardoor het veel meer werkelijkheidsgetrouw is neergezet.

Amusement (Enjoyment) A touch of darkness is een geheimzinnig en intrigerend verhaal van Persephone. Totaal onverwachts komt Persephone in contact met de God van de Doden; genaamd Hades. Vanaf dat moment verandert haar leven; ze wordt ‘gevangen’ genomen door Hades maar tegelijkertijd wil ze meer weten over wie of wat ze nu zelf precies is. A touch of darkness wordt door Scarlett St. Clair lekker vlot geschreven, maar de diepgang ontbreekt. Hierdoor blijven Persephone en Hades oppervlakkige personages. Maar desondanks is A touch of darkness een fascinerend verhaal, waardoor ik erg benieuwd ben naar het vervolg A touch of ruin.

Zomer & Keuning bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: A touch of darkness

Auteur: Scarlett St. Clair

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Bladzijdes: 377

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020550634

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: A touch of darkness (Hades x Persephone #1) – Scarlett St. Clair

Geef een reactie