Recensie: Asverze (Hypernacht #1) – Erik Le Romancier

Recensie: Asverze (Hypernacht #1) – Erik Le Romancier

Asverze groeit op in het geïsoleerde stadje Maanwelle. Daarnaast heeft Asverze een groot probleem, omdat ze anders is dan de andere meisjes en vrouwen.

De situatie in Maanwelle wordt steeds gevaarlijker wanneer duistere geheimen en verwrongen verlangens naar boven komen door de mysterieuze Hypernacht. Daarnaast wordt Asverze ook verdacht van het zijn van een on-vrouw. Dit komt door haar mannelijke uiterlijk en haar ‘andere’ manier van denken. Lukt het Asverze om te overleven en trouw te blijven aan zichzelf?

‘Een vrouw hoort helemaal geen eigen mening te hebben. Een slimme vrouw, is een slechte vrouw.’

Erik Le Romancier, Asverze

Erik Le Romancier heeft Asverze geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Alleen wordt er soms ietwat te gedetailleerd beschreven, waardoor het wat langdradig wordt. Daarnaast wordt Asverze verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersonage Asverze.

Asverze is de dochter van boekdrukker Ysmer, moeder Ysala en zus van Asmara en Asgard. Daarnaast heeft Asverze een eigen karakter, wat haar anders maakt dan de andere meisjes en vrouwen in Maanwelle. Zo vindt Asverze het heerlijk om veel vrijheid te hebben en heeft ze sterk een eigen mening. Door haar gedrag en haar mannelijke uiterlijk wordt ze ook nog eens verdacht van het zijn van een on-vrouw en dat is niet positief…

Vanaf de eerste pagina wordt in Asverze een toon gezet dat meisjes en vrouwen in Maanwelle in alles ondergeschikt zijn aan het mannelijk geslacht. Zo worden vrouwen wanneer ze ongesteld zijn al uitgehuwelijkt aan een man. Daarnaast had Asverze een kleine kanttekening, namelijk dat Asverze als kind veel vrijheid van haar ouders kreeg en dus ook vaak zelfstandig de rand van Maanwelle opzocht. Maar op een dag ging ze net zoals vaker op pad, maar werd het door haar ouders kwalijk genomen dat ze ‘rondzwierf’, terwijl ze haar zelf die vrijheid gaven.

Asverze is een fantasie verhaal waarin vrouwen onvriendelijk worden behandeld. Hierdoor wordt medelijden gecreëerd, omdat de vrouwen geen vrijheid hebben en ook geen eigen mening mogen vormen. Dit wordt veroorzaakt omdat het verhaal vanuit het perspectief van Asverze wordt verteld en zij juist anders is dan de andere meisjes en vrouwen in Maanwelle. Asverze laat maar weer eens zien dat we tegenwoordig als vrouw veel meer rechten hebben!

Erik Le Romancier bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Asverze

Auteur: Erik Le Romancier

Genre: Fantasy, Roman

Uitgeverij: Pumbo.nl

Bladzijdes: 396

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789090323350

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Asverze (Hypernacht #1) – Erik Le Romancier

Geef een reactie