Recensie: Apollo’s ondergang – Rom Molemaker

Recensie: Apollo’s ondergang – Rom Molemaker

Lester is onhandelbaar geworden, waardoor zijn moeder heeft besloten om hem naar de jeugdinstelling Dr. Predikman te sturen. Eenmaal daar aangekomen wordt hij gekoppeld aan Apollo. Van Apollo wordt verwacht dat hij Lester wegwijs maakt in de jeugdinstelling.

Veel andere bewoners van de jeugdinstelling waarschuwen Lester voor Apollo. Ze zeggen dat hij uit de buurt moet blijven en niet de vijand van Apollo moet worden. Maar Lester trekt hier weinig van aan en gaat vooral op onderzoek uit. Hij ontdekt al gauw dat er veel mysterieuze zaken gebeuren in de jeugdinstelling en dat bijna niemand te vertrouwen is. Alles wijst erna dat Apollo de macht heeft in de jeugdinstelling. Totdat er plotseling iets gebeurt dat niemand zag aankomen.

‘Je bent een grens overgegaan waarover je niet meer terug kunt. Zolang als ik leef zul jij daar spijt van hebben.’

Rom Molemaker, Apollo’s ondergang

Apollo’s ondergang is geschreven met een vlotte schrijfstijl door Rom Molemaker. Daarnaast past de schrijfstijl exact bij de doelgroep. Ook hebben de hoofstukken een perfecte lengte en wordt de spanning gedurende het verhaal steeds verder opgebouwd.

Je beleeft het verhaal vanuit het perspectief van Lester. Lester is volgens zijn moeder onhandelbaar geworden, waarna ze heeft besloten om hem naar de jeugdinstelling te sturen. Maar in de jeugdinstelling komt hij over als een doodnormale jongen en zo ook de vele andere jongeren in de instelling. Daarnaast is Lester één van de weinige die zich weinig aantrekt van Apollo en probeert het raadsel wat zich afspeelt binnen de muren van de jeugdinstelling op te lossen.

Apollo’s ondergang is een spannend, mysterieus en intrigerend verhaal over een jongen Apollo die veel macht uitoefent in de jeugdinstelling Dr. Predikman. Het verhaal heeft veel potentie, maar had nog verder uitgewerkt kunnen worden. Desondanks is het een vlot verhaal dat erg makkelijk wegleest.

Uitgeverij Holland bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Apollo’s ondergang

Auteur: Rom Molemaker

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: Uitgeverij Holland

Bladzijdes: 158

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025114497

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Apollo’s ondergang – Rom Molemaker

Geef een reactie