Recensie: Annemijn – Emma Anna

Recensie: Annemijn – Emma Anna

“We zijn binnen een jaar getrouwd, omdat we gewoon niet zonder elkaar konden. Hij heeft een tracker op mijn telefoon gezet, zodat hij altijd weet of ik veilig ben. Hij schuift de sneeuw voor de voeten van mij en onze dochters weg, zodat we een zorgeloos leven kunnen leiden.

Levi voert het hoogste woord, omdat ik nooit weet hoe. En soms weet ik niet of ik gek ben, of dat hij me tot op het bot manipuleert.”

“‘Ik wilde je niet het gevoel geven dat het raar is om introvert te zijn of zo. Ik heb inmiddels het idee dat jij ook nogal teruggetrokken bent.’”

Emma Anna, Annemijn

Personages (Characters) Annemijn vertelt het verhaal van Annemijn die getrouwd is met Levi. Annemijn is autistisch en daarnaast ook introvert. Haar karaktereigenschappen komen dan ook erg naar voren in haar doen en laten. Daarbij heeft ze ook gemerkt dat haar relatie met haar man Levi niet helemaal meer soepel verloopt. Ze heeft ook zo haar twijfels over zijn eerlijkheid, maar ze weet ook dat ze nog van hem houdt. Gaandeweg komen ze erachter dat ze of voor zichzelf moet kiezen of aan haar relatie moet gaan werken. Of eventueel zelfs een combinatie van beiden. Maar dit blijkt niet eenvoudig te zijn, ook omdat Annemijn en Levi allebei heel verschillende karaktereigenschappen hebben.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Annemijn is net zoals vaak in andere boeken van Emma Anna afhankelijk van de emoties en gevoelens van zowel Annemijn als Levi. Zo zijn er mooie, blije, romantische maar ook verdrietige, teleurgestelde en angstige sferen in Annemijn. Daarbij passen deze sferen absoluut bij het verhaal, want deze sferen maken het verhaal ook realistisch.

Schrijfstijl (Writing) – Emma Anna heeft haar betoverende schrijfstijl weer laten zien in Annemijn. Daarbij wordt Annemijn verteld vanuit de perspectieven van Annemijn en Levi en samen met de schrijfstijl van Emma Anna zorgt dit ervoor dat je ondanks alles wat deze twee samen en apart meemaken, je absoluut van deze personages gaat houden.

Plot (Plot) Annemijn speelt zich voornamelijk in het heden af. Echter, op enkele momenten (die duidelijk worden aangegeven) spelen de gebeurtenissen zich enkele jaren of maanden eerder af. Deze gebeurtenissen zijn absoluut van toegevoegde waarde voor Annemijn aangezien ze echt meer duidelijk maken waarom Annemijn en Levi bepaalde keuzes maken of dingen zeggen. Daarbij begint Annemijn met de hedendaagse sleur van Annemijn en Levi. Gaandeweg wordt duidelijk dat Annemijn en Levi toch hun problemen hebben. En samen met Annemijn en Levi ga je op ontdekking wat die voor iedereen betekent en hoe ze ermee omgaan.

Intrige (Intrigue) Annemijn is absoluut een intrigerend verhaal. Dit komt ten eerste natuurlijk door de geweldige schrijfstijl van Emma Anna, want haar boeken zijn echt absoluut een van mijn favorieten. Daarnaast zijn de personages Annemijn en Levi ook geweldig, de dynamiek maar ook de problemen die ze hebben zijn gewoon zeer realistisch. Daarnaast vind ik het ook tof om een keer een hoofdpersonage te zien die introvert is en daarmee ook struggelt.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Annemijn zijn absoluut zeer logisch en realistisch. Daarbij zullen voor sommige mensen diverse gebeurtenissen zeer herkenbaar en aangrijpend kunnen zijn. Daarnaast vind ik het ook fijn om een keer een verhaal te lezen waar niet alles meteen helemaal perfect verloopt.

Amusement (Enjoyment) Annemijn is weer een prachtig en aangrijpend verhaal geschreven door Emma Anna. Annemijn en haar man Levi hebben het momenteel niet heel makkelijk en komen tot besef dat ze hun relatie niet meer is wat het is geweest. Ze moeten strijden voor hun relatie wat vele emoties met zich meebrengt. Daarnaast is Annemijn ook een realistisch verhaal, waarin diverse gebeurtenissen wel door personen herkenbaar kunnen zijn. Daarbij kan uit Annemijn worden geconcludeerd dat je moet werken aan relaties wil je deze in stand houden en dat je soms ook echt voor jezelf moet kiezen.

Emma Anna bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Annemijn

Auteur: Emma Anna

Genre: New Adult

Uitgeverij: EmmaBooks

Bladzijdes: 298

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464436709

Beoordeling: 5/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Annemijn – Emma Anna

Geef een reactie