Recensie: Anna K – Jenny Lee

Recensie: Anna K – Jenny Lee

Anna K. is zeventien jaar en staat aan de top van de Manhattan- en Greenwich-society. Alexander W. is haar perfecte maar ietwat saaie vriendje, en Anna’s strenge Koreaans-Amerikaanse vader is altijd trots op haar geweest. Terwijl haar extravagante vrienden het onderling met elkaar uitvechten, lijkt Anna boven al het drama uit te torenen.

Tot ze de beruchte playboy ‘graaf’ Alexia Vronsky ontmoet. Op papier zijn ze elkaars tegenpolen, maar desondanks voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Anna moet al snel beslissen tot in hoeverre ze haar comfortabele leventje op wil geven om met Alexia verder te gaan. Maar dan dreigt een schokkende onthulling hun relatie te vernielen, waardoor Anna zich noodgedwongen begint af te vragen of ze zichzelf wel écht kent…

“De juiste keuze is bijna nooit de makkelijkste, dat zul je nog wel merken. Maar ik kan je vertellen dat je er wel beter van zult slapen.”

Jenny Lee, Anna K.

Anna K. heeft een fijn leestempo, wat mede komt door de korte hoofdstukken en de fijne en vlotte schrijfstijl van Jenny Lee. Tevens wordt gedurende het verhaal de spanning langzaam opgebouwd, waardoor je getriggerd wordt om te blijven lezen. Daarnaast wil je natuurlijk ook weten hoe het verhaal zich verder gaat ontwikkelen en hoe het zal aflopen! Anna K. wordt verteld vanuit diverse perspectieven, waaronder hoe kan het ook anders Anna K.

Aan het begin van Anna K. staat een overzicht van de belangrijkste personages. Desondanks worden de personages geleidelijk tijdens het verhaal geïntroduceerd. In het verhaal draait het voornamelijk om Anna K. Anna K. is zeventien jaar en Alexander W. is haar perfecte maar ietwat saaie vriendje. Op een gegeven moment ontmoet ze ‘graaf’ Alexia Vronsky: een beruchte playboy. Op papier zijn ze elkaars tegenpolen, maar desondanks voelen ze zich vanaf hun allereerste ontmoeting tot elkaar aangetrokken.

Anna K. is een hertelling van het verhaal Anna Karenina en kan worden beschreven met de volgende woorden: liefde, verdriet, vriendschap en familie. Echter, ik vond de personages wat aan de jonge kant in vergelijking met wat ze allemaal meemaakten. Desondanks bevat Anna K. een onverwachts en tevens heftig einde dat je echt raakt!

Moon bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Anna K

Auteur: Jenny Lee

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 493

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048848720

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Anna K – Jenny Lee

Geef een reactie