Recensie: American Royals (American Royals #1) – Katharine McGee

Recensie: American Royals (American Royals #1) – Katharine McGee

Kroonprinses Beatrice weet dat alles moet wijken voor de troon. Haar leven staat volledig in het teken van haar toekomst als koningin. Maar nu ze op zoek moet naar een geschikte huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe. Durft ze haar hart te volgen?
Eerste reserve prinses Samantha, Beatrice’ jongere zus, houdt wel van feestjes en jongens. Dan voelt ze zich even niet de eeuwige tweede. Maar de enige jongen die haar écht raakt is verboden terrein.

Tweede reserve prins Jefferson is Samantha’s tweelingbroer. Hij is de publiekslieveling en alle meiden vechten om zijn aandacht. Maar Jefferson heeft zijn oog al op iemand laten vallen…
Intrigant Daphne doet alles om ‘haar’ prins Jefferson terug te winnen. Ze weet zeker dat ze zal slagen, maar wie is toch dat meisje over wie hij niks loslaat?
Burgermeisje Nina is Samantha’s beste vriendin. Buiten het paleis weet niemand dat, want Nina haat de schijnwerpers. Als ze verliefd wordt op prins Jefferson, gaan al haar alarmbellen dan ook rinkelen.

“Ik heb altijd gehoopt dat je je zult richten op de open deuren in plaats van op de deuren die voor je gesloten blijven.”

Katharine McGee, American Royals

Wat is American Royals toch een heerlijk verhaal om in weg te dromen! American Royals is geschreven met een vlotte en humorvolle schrijfstijl van Katharine McGee. Katharine laat je met die schrijfstijl lachen, frustreren en huilen. Bovendien hebben alle personages ook een typerend en uitgesproken karakter. Daarnaast wordt American Royals vertelt vanuit de perspectieven van Beatrice, Samantha, Daphne en Nina.

Kroonprinses Beatrice kan de eerst vrouwelijke troonopvolgster worden. Haar hele leven staat dan ook in het teken van haar toekomst, waardoor ze veel dingen heeft moeten laten. Maar de twijfel slaat toe wanneer ze op zoek moet naar de geschikte huwelijkskandidaat. Want kiest ze nou iemand van wie ze houdt of van iemand die haar kan helpen het land te regeren? Haar jongere broertje Jefferson en haar jongere zus Samantha hebben iets meer vrijheid. Maar ook zij hebben zo hun eigen problemen. Samantha heeft altijd het gevoel dat ze de tweede keus is, waardoor ze zich vaak rebels gedraagt. Nina daarentegen is een burgermeisje, maar ook Sams beste vriendin. Plotseling wordt Nina verliefd op prins Jefferson, maar dat brengt de nodige problemen met zich mee. Als laatste hebben we nog de arrogante Daphne. Zij doet er namelijk alles aan om Jeff terug te winnen, want zij wil met de prins trouwen.

American Royals vertelt het verhaal waarin Amerika geen president heeft, maar een koningshuis. Het verhaal bevat dan ook de nodige drama, romantiek en intriges. Maar het laat daarnaast ook zien wat de prins(essen) allemaal moeten opgeven omdat ze in deze familieomstandigheden zijn geboren en opgegroeid. Tevens leef je door de schrijfstijl van Katharine McGee dan ook volkomen mee met de personages en ben ik ook van de personages (op Daphne na) gaan houden. American Royals eindigt dan ook met een hartverscheurende cliffhanger, waardoor ik niet kan wachten op het vervolg!

Uitgeverij De Fontein bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: American Royals

Auteur: Katharine McGee

Genre: Young Adult

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 416

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026152788

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: American Royals (American Royals #1) – Katharine McGee

Geef een reactie