Recensie: Als je hartslag wegvalt (Als je sterft #3) – Christine Geysen

Recensie: Als je hartslag wegvalt (Als je sterft #3) – Christine Geysen

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Lex en Helia bezegelden hun liefde en de deal met Michaël. Cynthia zal als laatste de regeerperiode moeten volbrengen, maar dat is buiten Matthis gerekend. Hij beweert dé oplossing te hebben om de dood te ontlopen!

Maar is dat wel zo? Is Matthis écht hun reddende engel? Kan hij doen wat hij Helia beloofd heeft en wat zij het liefst wil van alles haar dochter beschermen? Of heeft Michaël nog een meesterlijke zet achter de hand? Want kan je dat eigenlijk wel, de dood te slim af te zijn?

“‘Dat je je leven moet trotseren, ook al zijn de omstandigheden er niet naar.’”

Christine Geysen, Als je hartslag wegvalt

Personages (Characters) Als je hartslag wegvalt vertelt het verhaal van Helia. Lex en Helia hebben hun liefde bezegeld met de komst van een dochtertje genaamd Cynthia. Alleen moet Cynthia de laatste regeerperiode volbrengen. Helia is dan ook totaal verrast als Matthis met dé oplossing lijkt te komen om aan de dood te ontsnappen. Dit betekent alleen dat er uiteindelijk toch offers gemaakt moeten worden. Alleen is Helia het niet altijd eens met de keuzes, maar ze doet er dan wel alles aan om haar dochter te beschermen. Wat uiteindelijk resulteert in dat Helia voor diverse moeilijke keuzes komt te staan.

Sfeer (Atmosphere) – Er hangt in Als je hartslag wegvalt een gespannen sfeer. Dit komt omdat Helia continu gespannen is over de veiligheid van haar dochtertje en dus overal gevaar in ziet. En dit gevaar is dan afkomstig van Michaël, want hij ligt altijd op de loer en niemand heeft een idee om hem te kunnen stoppen.

Schrijfstijl (Writing) – Christine Geysen heeft Als je hartslag wegvalt op een vlotte manier geschreven. Ditmaal zitten er geen tijdsprongen in Als je hartslag wegvalt, maar wordt alles op een chronologische wijze verteld. Tegelijkertijd wordt Als je hartslag wegvalt verteld vanuit het perspectief van Helia.

Plot (Plot) Als je hartslag wegvalt begint vrij vlot na de geboorte van Cynthia, want op dat moment beginnen weer de problemen met wie de laatste regeerperiode moet volbrengen. Hierdoor ontstaat dus ook het “gevecht” met Michaël, waardoor Helia voor diverse keuzes  komt te staan. Uiteindelijk wordt er opgebouwd naar de uiteindelijke climax, waardoor de trilogie prachtig wordt afgesloten.

Intrige (Intrigue) Als je hartslag wegvalt blijft intrigeren, omdat je vooral wilt weten of het Helia lukt om haar dochter uit handen te houden van Michaël. Voor de rest vinden er weinig intrigerende gebeurtenissen plaats, wat wel erg jammer is. Want hierdoor blijft Als je hartslag wegvalt maar een beetje doormodderen zonder dat er echt iets gebeurt.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Als je hartslag wegvalt zijn voor dit verhaal erg logisch. Daarnaast gebeuren er eigenlijk geen onverwachte gebeurtenissen. Maar daarentegen was het einde van Als je hartslag wegvalt wel verrassend. Alhoewel er diverse aanwijzingen waren in het verhaal die die kant al opstuurde.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Als je hartslag wegvalt een prima einde van de Als je sterft trilogie. Ondanks de continue spanning, zitten er eigenlijk weinig onverwachte gebeurtenissen in Als je hartslag wegvalt. Desondanks is de gebeurtenis op het eind een prachtige afsluiting van deze bijzondere trilogie.

Phoenix Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Als je hartslag wegvalt

Auteur: Christine Geysen

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Phoenix Books

Bladzijdes: 247

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789083140483

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Als je hartslag wegvalt (Als je sterft #3) – Christine Geysen

Geef een reactie