Recensie: Als de nacht eindigt – Laura Diane

Recensie: Als de nacht eindigt – Laura Diane

De helft van de bevolking is weggevaagd door een verwoestende zonnevlam, hierdoor gaat niemand overdag nog meer naar buiten. Om die reden heeft Lya Marlow nog nooit de zon gezien.

Gevangen in haar eigen huis kijkt Lya toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Lya voelt dat ze móét ontsnappen, al is het maar voor één dag…

“Risico’s zijn waarschuwingen om je geen domme dingen te laten doen, zoals doodgaan.”

Laura Diane, Als de nacht eindigt

Laura Diane heeft Als de nacht eindigt geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast zijn de hoofdstukken van een uitstekende lengte, waardoor er een fijn leestempo wordt gecreëerd. Tevens wordt Als de nacht eindigt verteld vanuit het perspectief van Lya.

Sinds de verwoestende zonnevlam gaat niemand overdag nog naar buiten, waardoor Lya nog nooit de zon heeft gezien. Haar vader daarentegen is ernstig ziek en haar moeder is Lya’s toekomst aan het plannen. Hierdoor wil Lya voor één dag ontsnappen, maar het verloop allemaal anders en er komen bijzondere waarheden aan het licht…

Als de nacht eindigt behandelt een actueel onderwerp, namelijk klimaatverandering. Tegelijk begint Als de nacht eindigt langzaam, maar gedurende het verhaal komt er steeds meer tempo in. Ook krijgen de personages gedurende het verhaal meer diepte. Daarnaast bevat Als de nacht eindigt een goede worldbuilding en een enorme cliffhanger!!


Titel: Als de nacht eindigt

Auteur: Laura Diane

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 220

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044837117

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Als de nacht eindigt – Laura Diane

Geef een reactie