Recensie: Als de morgen begint – Laura Diane

Recensie: Als de morgen begint – Laura Diane

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Nog maar net ontsnapt aan een gruwelijke dood besluiten Lya en haar vrienden om zich aan te sluiten bij de Trium. Deze rebellengroep smeedt plannen om de wrede koning van zijn troon te stoten.

Bij de strijd om vrijheid ontdekt Lya gaandeweg dat ze niet alleen tegen het vijandelijke leger vecht, maar vooral ook tegen zichzelf. Kan ze haar pijn omzetten in kracht?

“‘Hier, neem mijn bloed, ik heb geen tranen meer.
Dep ze van mijn hart, voor de allerlaatste keer.
Doof de sterren, laat ze vallen. Laat de maan sterven in de nacht.
Mijn ogen willen sluiten. Op het zwart heb ik gewacht.
Laat de zon verduisteren, tot ik haar niet meer herken.
De hemel daalt voorzichtig neer, op de schaduw die ik ben.'”

Laura Diane, Als de morgen begint

Characters Als de morgen begint vertelt het verhaal van Lya. Lya en haar vrienden zijn net aan de dood ontsnapt. Desondanks blijft Lya strijdvaardig, ook als ze de gevolgen van haar acties onder ogen is gekomen. Daarnaast vindt ze het moeilijk om bepaalde gebeurtenissen los te laten en denkt ze dat sommige gebeurtenissen haar schuld is. Desalniettemin blijft Lya strijdbaar voor een beter leven en probeert ze samen met haar vrienden dat doel te bereiken door een manier te vinden om de koning van zijn troon te stoten. Ook haar vrienden Gwen, Carli, Walter en Devan blijven zeer strijdlustig en hebben daarnaast ook hun eigen redenen om de koning te verslaan.

Atmosphere – In Als de morgen begint hangt een gespannen sfeer, omdat er continu gevaar dreigt dat Lya en haar vrienden worden gevonden en worden opgepakt. Daarnaast zorgen sommige gebeurtenissen er ook voor dat er een verdrietige sfeer of een ontroerende sfeer heerst in Als de morgen begint.

Writing – Laura Diane heeft Als de morgen begint op een vlotte en fijne manier geschreven. Door deze schrijfstijl en door de gebeurtenissen die vanaf de eerste bladzijde plaatsvinden, word je meteen meegezogen in het verhaal en kun je Als de morgen begint moeilijk wegleggen.

Plot Als de morgen begint gaat meteen verder met de gevolgen van de gebeurtenissen in Als de nacht eindigt. Daarna wordt er ‘rustig’ opgebouwd naar het vinden van de rebellengroep en de strijd tegen de koning en de eventuele gevolgen van die strijd.

Intrigue – Doordat Lya en haar vrienden maar blijven gaan ongeacht de gevolgen die al hebben plaatsgevonden en door de moedigheid van Lya, blijft Als de morgen begint intrigeren. Daarnaast blijft het spannend hoe de strijd tegen de koning gaat eindigen, waardoor Als de morgen begint blijft fascineren.

Logic – De gebeurtenissen in Als de morgen begint zijn vaak het gevolg van eerdere gebeurtenissen, waardoor de meeste gebeurtenissen met elkaar samenhangen. Daarnaast is Als de morgen begint erg logisch opgebouwd, omdat Als de morgen begint wordt opgebouwd richting het hoogtepunt, oftewel de strijd tegen de koning.

Enjoyment – Al met al is Als de morgen begint een geweldig en bovenal spannend verhaal. Daarnaast is Als de morgen begint geen minuut saai, aangezien er continu gevaar dreigt en er gebeurtenissen plaatsvinden. Tevens zorgt ook de schrijfstijl van Laura Diane ervoor dat er een fijn leestempo is gecreëerd. Oftewel ik heb enorm genoten van Als de morgen begint!

Clavis bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Als de morgen begint

Auteur: Laura Diane

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 300

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044840643

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Als de morgen begint – Laura Diane

Geef een reactie