Recensie: Alles voor jou – Susanne Koster

Recensie: Alles voor jou – Susanne Koster

Donna en Sem zijn al jaren beste vrienden en kennen elkaar als geen ander. Maar wanneer Donna in hetzelfde huis als Sem op kamers gaat wonen, ontstaan er scheurtjes in hun hechte vriendschapsband.

Als er dan ook nog sprake is van een nieuwe liefde, wordt hun vriendschap tot het uiterste getest. Geheimzinnige incidenten zetten hun toch al gespannen relatie op scherp. Met dramatische gevolgen.

“‘Sem, je had het beloofd,’ snikte ze, en ik kon alleen maar mijn hoofd buigen en luisteren naar roffelende voeten op de buitentrap.”

Susanne Koster, Alles voor jou

CharactersAlles voor jou verteld het verhaal van Donna en Sem. Donna en Sem zijn al jaren vrienden en wanneer er een kamer in hetzelfde huis waar Sem woont vrijkomt, besluit Donna om daar te gaan wonen. Vanaf dat moment ontstaan er al de eerste scheurtjes in hun hechte vriendschap. Daarnaast is Donna erg plakkerig naar Sem toe, terwijl hij eigenlijk graag zijn eigen leven wil leiden. Als er dan ook nog eens een relatie tussen hun beiden in komt te staan, begint de vriendschap steeds meer onder spanning te staan. De eerste hoofdstukken van Alles voor jou worden Donna en Sem geïntroduceerd. Desondanks hebben zowel Donna als Sem weinig diepgang. Daarnaast had er van mij wel iets meer aandacht mogen worden besteed aan de belangrijkste gebeurtenissen uit het verleden van Donna en Sem. Want door aan die gebeurtenis iets meer aandacht te besteden, komt de essentie van het verhaal vermoedelijk nog beter naar voren.

Atmosphere – Vanaf de eerste bladzijde zit er een mysterieuze en vooral een beklemmende sfeer in Alles voor jou. De mysterieuze sfeer ontstaat, omdat je niet precies weet wat er nu zich in het verleden heeft afgespeeld. De beklemmende sfeer ontstaat, omdat Donna zich zo aan Sem ophangt, waardoor er diverse bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden.

Writing – Susanne Koster heeft Alles voor jou op een vlotte en fijne manier geschreven. De perspectieven worden afgewisseld tussen Donna en Sem, waardoor je beter kunt inleven in beide personages tijdens de bijzondere incidenten en begrijp je beter waarom zowel Donna als Sem reageert op diverse gebeurtenissen. Door deze afwisseling en door de juiste lengte van de hoofdstukken, heeft Susanne een fijn leestempo gecreëerd, waardoor Alles voor jou vlot wegleest.

PlotAlles voor jou heeft duidelijk een structuur. In eerste instantie vindt er een introductie van de personages plaats. Daarna wordt langzaam toegewerkt naar de essentie van het verhaal doormiddel van de geheimzinnige incidenten.

Intrigue – Hoewel er in het eerste gedeelte van Alles voor jou wel kleine stukjes worden terug gerefereerd naar de gebeurtenis uit het verleden van Donna en Sem, is het nog lang onduidelijk wat er zich exact toen heeft afgespeeld. Mede hierdoor en door de andere geheimzinnige incidenten blijf je maar doorlezen, omdat je echt wil weten hoe zich dit in de toekomst verder gaat ontwikkelen.

Logic – De gebeurtenissen in Alles voor jou zijn allemaal het gevolg van emoties van de personages. Sommige incidenten waren wel heel toevallig en je weet dat er meer aan de hand is, maar je kunt er op dat moment nog niet de link leggen. Hierdoor merkte ik al gauw dat de karakters van de personages een belangrijke rol spelen in het verhaal, en door die te ontrafelen weet je waarom diverse incidenten plaatsvinden.

Enjoyment – Al met al is Alles voor jou een spannende psychologische roman. Alles voor jou laat duidelijk zien wat de gevolgen kunnen zijn van een bepaalde gebeurtenis uit het verleden van Donna en Sem, en vooral wat dit uiteindelijk doet met personen. Maar zoals eerder al benoemd, had er toch iets meer aandacht mogen worden besteed aan die ene gebeurtenis die alles in het leven van Donna en Sem heeft veranderd. En dan meer specifiek hoe die gebeurtenis toentertijd de levens heeft veranderd.

Clavis bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Alles voor jou

Auteur: Susanne Koster

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 259

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044839685

Beoordeling: 3/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Alles voor jou – Susanne Koster

Geef een reactie