Recensie: Alles in de wind (Helen Grace #5.5) – M.J. Arlidge

Recensie: Alles in de wind (Helen Grace #5.5) – M.J. Arlidge

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

De vijftienjarige Jodie arriveert bij haar derde weeshuis. Misschien is dit keer alles anders. Is ze veilig en wordt er goed voor haar gezorgd. Maar de waarheid is dat Jodie niemand meer heeft om haar te beschermen. Ze zal zichzelf moeten verdedigen. Ze zal moeten veranderen.

“Soms hoor ik ’s nachts meisjes jammeren als ze terugsjokken naar hun slaapzaal. En ’s morgens zie ik meisjes met blauwe plekken.”

M.J. Arlidge, Alles in de wind

Ook Alles in de wind is met de fijne en vlotte schrijfstijl van M.J. Arlidge geschreven. Daarnaast zit er een fijn leestempo in het verhaal. Alles in de wind wordt verteld vanuit het perspectief van Jodie.

Jodie is een vijftienjarige meisje dat alweer bij een derde weeshuis terecht is gekomen. In het weeshuis vinden gebeurtenissen plaats die niet door de beugel kunnen. Tijdens deze gebeurtenissen komt de moedigheid en doordachtheid van Jodie naar boven.

Alles in de wind laat een stukje uit het verleden zien van Helen Grace, waarbij je een beeld krijgt van hoe Helen gevormd is tot de vrouw die ze nu is. Alles in de wind is een spannend en intrigerend verhaal en bovendien een mooie aanvulling op de serie.


Titel: Alles in de wind

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 63

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9789402309478

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Alles in de wind (Helen Grace #5.5) – M.J. Arlidge

Geef een reactie