Recensie: Ademloos (Dirty Little Secrets #1) – Anja Feliers

Recensie: Ademloos (Dirty Little Secrets #1) – Anja Feliers

Louise is een gepassioneerde lifestyle-journaliste die volop geniet van haar leven als happy single. Na een wilde nacht ontdekt Louise dat Tyler Moore contact met haar zoekt. Tyler, de man met wie ze tien jaar geleden een vurige affaire had, maar die plots uit haar leven verdween.

Jarenlang zocht Louise tevergeefs naar hem. Tot nu. Want Tyler Moore is terug… en Louise is hun prikkelende fantasieën van toen niet vergeten. Haar honger naar hem is nog steeds niet gestild. Opnieuw valt ze als een blok voor hem, maar is dit wel een spel dat ze durft te spelen?

“‘Wat verwacht je, Louise? Dat hij hier plotseling voor je deur verschijnt? Dat hij je weer in zijn armen neemt en alle pijn die hij je ooit heeft gedaan, vurig wegkust?’”

Anja Feliers, Ademloos

CharactersAdemloos vertelt het verhaal van de gepassioneerde lifestyle-journaliste Louise. Totaal onverwachts neemt Tyler Moore, de man waar ze tien jaar geleden een affaire mee had, contact met haar op. Vanaf dat moment voelt ze meteen weer de aantrekkingskracht tussen hen, waardoor ze ook alleen nog maar aan Tyler kan denken. Hierdoor komt haar vriendschap met haar beste twee vrienden op scherp te staan. Desondanks wordt door het oppervlakkige verhaal voor mij niet heel duidelijk wie Louise nu precies is en hetzelfde geldt voor haar beste vrienden. Want Ademloos gaat in feite alleen maar over de relatie tussen Louise en Tyler en de emoties daarbij worden weinig tot oppervlakkig besproken.

Atmosphere – De sfeer in Ademloos zou een romantische sfeer moeten bevatten. Echter, door de ontbrekende diepgang bij voornamelijk de personages, komt deze romantische sfeer helemaal niet naar voren. Vooral omdat de emoties maar oppervlakkig worden verteld. Waarschijnlijk had er meer een romantische sfeer zijn ontstaan, wanneer de personages iets meer diepgang hadden gekregen en ook emoties een belangrijke rol zou hebben gespeeld in Ademloos.

Writing – Anja Feliers heeft Ademloos op een vlotte manier geschreven. Echter, de personages hebben zoals al eerder genoemd weinig diepgang gekregen, mede doordat er niet echt op de emoties wordt gefocust maar alleen op bepaalde gebeurtenissen.

Plot Ademloos wordt in de tegenwoordige tijd verteld, maar om het verhaal wat te verduidelijken worden ook gebeurtenissen uit het verleden uitgebreid verteld. Mede hierdoor wordt al wel vrij snel duidelijk hoe Louise tien jaar geleden Tyler heeft ontmoet. En wordt ook duidelijk waarom Tyler vrij onverwachts weer uit het leven van Louise was verdwenen.

Intrigue – In Ademloos vinden er weinig onverwachte gebeurtenissen plaats. Daarnaast waren er ook een aantal gebeurtenissen voorspelbaar en zoals eerder genoemd hadden personages weinig diepgang. Dit allemaal zorgt ervoor dat ik Ademloos niet heel intrigerend vond en ik miste dan ook vooral de ontwikkeling van de personages gedurende het verhaal.

Logic – Tja, ik weet niet wat ik nog meer specifiek te vertellen heb over de gebeurtenissen in Ademloos dan hierboven al genoemd. Dit komt vooral omdat de personages in Ademloos weinig diepgang hebben, waardoor het moeilijk is om te beoordelen of de gebeurtenissen passen bij de karakters omtrent de personages.

Enjoyment – Al met al viel Ademloos tegen in vergelijking met mijn verwachtingen van het verhaal. Dit komt vooral door de ontbrekende diepgang en ook de weinig onverwachte gebeurtenissen. Daarnaast miste ik vooral de ontwikkeling in het verhaal en ook vooral bij de personages. Desondanks was het einde van Ademloos wel verrassend en juist die sfeer, schrijfwijze en ontwikkeling zou ik graag in het rest van het verhaal willen terugzien.

Uitgeverij Pelckmans bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Ademloos

Auteur: Anja Feliers

Genre: Romantiek

Uitgeverij: Pelckmans

Bladzijdes: 274

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464012248

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Ademloos (Dirty Little Secrets #1) – Anja Feliers

Geef een reactie