Recensie: Adder (Eilanden van Storm & Smart #1) – Bex Hogan

Recensie: Adder (Eilanden van Storm & Smart #1) – Bex Hogan

Marianne is voorbestemd om de Adder te worden, beschermer van de Twaalf Eilanden. Maar haar benoeming staat in de weg door de heersende Adder. Met zijn corruptheid en meedogenloosheid zeilt de heersende Adder de wateren over met zijn oorlogsschip de Dame en laat hij een spoor achter van pijn en verdriet. Hij is de gevaarlijkste man op de wateren en tevens haar vader.

Marianne was geboren om de eilanden te beschermen. Maar kan ze ook vechten als het betekent dat ze haar geliefden gaat verliezen of dat ze zelf ten aarde gaat?

‘Als de Dame mijn gevangenis is, is de oceaan mijn cipier.’

Bex Hogan, Adder

Bex Hogan heeft een fijne en vlotte schrijfstijl en schrijft tevens ook zeer gedetailleerd. Mede hierdoor kan er goed worden ingebeeld hoe de eilanden en het piratenschip de Dame eruit zullen zien. Daarnaast wordt Adder verteld vanuit het perspectief van Marianne.

Marianne is opgegroeid op het piratenschip de Dame. Maar ze is niet de dochter geworden die haar vader voor ogen had. Want Marianne heeft meer de wil om iedereen te genezen en haar vader wil juist dat ze iedereen vermoord. En juist deze karaktereigenschap van Marianne is mooi. Ze ziet veel positieve dingen in mensen, maar weet ook wanneer ze bepaalde mensen niet moet vertrouwen.

Adder bevat alles wat er van een piratenverhaal mag worden verwacht: norse bemanning, veel gevechten met geweld, een kapitein die alle macht wil hebben en heel veel strijd. Daarnaast is Adder een avontuurlijk, spannend, intrigerend, verrassend en bovendien een geweldig verhaal, waarin het einde veel onverwachtse momenten bevat die zowel verdrietig als mooi zijn!

Imagine bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Adder

Auteur: Bex Hogan

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Imagine

Bladzijdes: 407

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463338165

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Adder (Eilanden van Storm & Smart #1) – Bex Hogan

Geef een reactie