Recensie: 3PAK – Khalid Boudou, Aimée De Jongh & Splinter Chabot

Recensie: 3PAK – Khalid Boudou, Aimée De Jongh & Splinter Chabot

Khalid Boudou – Als we vallen

Raf en Mimo dromen van een einde aan hun leven op straat. Dan lijkt het grote geld van illegale kooigevechten die droom waar te gaan maken…

“Ergens geeft me dat ook hoop; zolang we ons nog een beetje schamen, zijn we niet helemaal kapot?”

Khalid Boudou, Als we vallen

Als we vallen van Khalid Boudou is een aangrijpend verhaal over twee dakloze jongeren. In dit verhaal komt naar voren dat deze jongeren erg gevoelig zijn voor de druk van buitenaf om toch geld te kunnen verdienen. Daarnaast is Als we vallen erg voorspelbaar en daarom veel minder intrigerend.


Aimée De Jongh – Vroeg donker

Iris wordt achtervolgd door een filmpje dat op school rondgaat. Is haar vriendschap met Matteo sterk genoeg om te ontsnappen aan de schaduw van het verleden?

“Ik ben juist blij dat je er eerlijk over bent. Geloof me, er zijn er genoeg die dat niet zijn.”

Aimée De Jongh, Vroeg donker

Vroeg donker van Aimée De Jongh is een prachtig graphic novel. In deze graphic novel is een prachtig boodschap verwerkt. Jammer genoeg moest er in weinig bladzijdes veel worden verteld, maar desondanks geeft Vroeg donker veel potentie. En ook een aangename kennismaking met een graphic novel.


Splinter Chabot – En de Kus kwam

Elias dans door het leven. De toekomst heeft een rode loper voor hem uitgelegd. Maar hoe leef je als elke dans je laatste kan zijn?

“‘Luxeluiheid is het, de keuze waar je je boos over gaat maken, wat dan een symptoom is van een probleem in plaats van het probleem zelf.’”

Splinter Chabot, En de Kus kwam

En de Kus kwam van Splinter Chabot is met een bijzondere schrijfstijl geschreven. Deze schrijfstijl begon mij op een gegeven moment te storen. Mede hierdoor heeft het verhaal mij ook niet aangegrepen. Vooral door alle metaforen en bijvoeglijke naamwoorden die worden gebruikt.


Stichting CPNB bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: 3PAK

Auteur: Khalid Boudou, Aimée De Jongh & Splinter Chabot

Bladzijdes: 62

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789059658103

Beoordeling: 3/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: 3PAK – Khalid Boudou, Aimée De Jongh & Splinter Chabot

Geef een reactie